Tgrt Haber

Aday gösterilmeyen Tunç Soyer, ateş püskürdü: İzmir halkına saygısızlıktır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2024 13:39 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 14:44

CHP'nin İzmir'den yeniden aday göstermediği Tunç Soyer'den ilk açıklama geldi. Aday gösterilmediğini MYK'dan 5 dakika önce öğrendiğini aktaran Soyer, bu durumu nezaketsizlik olarak değerlendirdi. Aday belirleme sürecinin gecikmesine ilişkin ise Soyer, "İzmir halkına saygısızlıktır" dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala partiler, isimleri netleşen adaylarını kamuoyuna duyurmaya başladı. İstanbul ve Ankara dışında CHP​'nin İzmir​ adayının da kim olacağı oldukça merak ediliyordu. Yaklaşık 3 saat süren MYK toplantısının ardından  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cemil Tugay​ olması kararlaştırıldı.

Cemil Tugay'ın aday gösterilmesinin ardından gözler mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer​'e çevrildi. Öğle saatlerine doğru sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer, CHP yönetimine ateş püskürdü.  

"SİYASİ BİR NEZAKETSİZLİK..."

İzmir'den aday gösterilmediğini MYK toplantısında 5 dakika önce haberi olduğunu aktaran Soyer, kendisine yönelik yapılan bu hareketi siyasi nezaketsizlik olarak değerlendirdiğini belirtti. 'Nezaketsizlikten daha vahim' diyerek ayrı bir konuya da dikkat çeken Soyer, CHP'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Aday belirleme sürecinde yaşanan gecikmenin İzmir halkına yapılan bir saygısızlık olduğunu belirten Soyer, açıklamasının devamında yerine aday gösterilen Cemil Tugay'ı tebrik ettiğini aktardı.

Aday gösterilmeyen Tunç Soyer, ateş püskürdü: İzmir halkına saygısızlıktır

"DEMOKRASİNİN VÜCUT BULMASI İÇİN MÜCADELEM SÜRECEKTİR"

Tunç Soyer açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Son genel seçimler ertesinde 21 Haziran’da “Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu” metninde ifade ettiğim gibi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşayacağı değişimin mutlaka sosyal demokrat ve sol değerler üzerinden yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Otoriter ve popülist siyasal iklimin değişmesi; bu değerlerin üzerinde oluşacak ittifakların yaygınlaşması ve toplumsal muhalefetin bu köklerden beslenerek büyütülmesi ile mümkün olacaktır. Memleketimizin rotasının aydınlık bir geleceğe çevrilmesi için bu kaçınılmazdır.

İnsanlığın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizler, iklim krizi, savaşlar ve yoksulluk gibi global krizlerin tamamının panzehirinin çağdaş ve demokratik ilkelerde yattığını biliyorum.  Bugüne kadar olduğu gibi kurumsal değerlerine ve ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağım ve sadece aday belirleme süreçlerinde değil, parti politikalarının oluşmasında da demokrasinin daha çok vücut bulması için mücadelem sürecektir.

Hizmet etmekten onur duyduğum hiçbir İzmirlinin yılgınlığa kapılmasına, üzülmesine gerek yoktur. Demokrasinin kalesi olan ve Türkiye’deki en güzel uygulamalarını ortaya koyan İzmir’de bu şanlı mirası ileriye taşımak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim"

ÖZEL'DEN 'DEĞİŞİM' VURGUSU

Öte yandan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cemil Tugay'ın aday gösterilmesinden sonra açıklama yapan CHP lideri Özel de 'Değişim nerede?' eleştirilerine cevap verdi. CHP lideri Özel, "Değişim nerede diyenler İzmir'e baksın" dedi.

Aday gösterilmeyen Tunç Soyer, ateş püskürdü: İzmir halkına saygısızlıktır

CEMİL TUGAY KİMDİR?

Tunç Soyer'in yerine aday gösterilen Cemil Tugay, 1967 yılında Van'da doğdu. İzmir İnönü Lisesi'nde ortaokulu 1980'de tamamladı ve liseyi 1983 yılında bitirdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1989 yılında tamamlayan Tugay, Çorum ve Tire'de 4 yıl pratisyen hekimlik yaptı.

Plastik Cerrahi ihtisasını 1993-2000 yılları arasında tamamlayan Tugay, 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktor unvanını aldı. 1997 yılında ABD'de Cleveland Clinic'te 1 yıl boyunca araştırmacı doktor olarak görev yaptı.

Aday gösterilmeyen Tunç Soyer, ateş püskürdü: İzmir halkına saygısızlıktır

Uzmanlığını elde ettikten sonra, 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde, 2005-2009 yılları arasında ise İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak çalıştı. 2009 yılında serbest hekimlik yapmaya başlayan Tugay, belediye başkanı seçilmesinin ardından Alsancak'ta bulunan muayenehanesini kapattı.

Evli olan ve üç çocuğu bulunan Tugay, 2 kız ve 1 erkek çocuğuyla birlikte üniversite, lise ve ilkokul düzeyinde eğitim görmekteler. Ayrıca, İngilizce ve Fransızca dillerini konuşabilmektedir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali30 Ocak 2024 13:59

Yani hiç hizmet yapmadın

Sonraki Haber Yükleniyor...