Tgrt Haber

CHP'den yeniden aday gösterilmeyen başkan istifa etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2024 11:24 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 11:42
CHP'den yeniden aday gösterilmeyen başkan istifa etti

Malatya'nın Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Turan Karadağ, yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Yerel seçimlere çok az bir süre kala CHP​ içinde yaşana güç savaşları büyük krizlere neden oluyor. CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mustafa Mutlu ve bir grup partili ile Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. 

"DİKDATÖR İÇİMİZDEYMİŞ"

Malatya​ Tv'nin aktardığı habere göre; CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdikleri için kendileri üzerinde oyun oynandığını öne süren Karadağ, "Diktatör var' dediler; halbuki diktatör içimizdeymiş. Bugün üzülerek Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum" dedi.

CHP'den yeniden aday gösterilmeyen başkan istifa etti
(Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ)

CHP'YE İZMİR TEPKİLERİ DE SÜRÜYOR

CHP, İzmir'in Çiğli ilçesinde Uygar Yıldırım'ı aday olarak belirlemesiyle d ilçe ayağa kalktı. CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar kararı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Baransel Güler, belediye başkan adayını ilçe olarak tanımadıklarını ifade ederek, "Muhtar, esnaf tanımıyor. CHP'nin karşısına AK Parti ciddi bir aday çıkardı, büyük kan kaybı var" dedi.

DÜNDAR: KAYBETMEK İÇİN YAPIYORLAR

Öte yandan gazeteci Uğur Dündar da CHP'nin mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i yeniden aday göstermemesinetepki gösterdi. Dündar, "CHP yönetimi İzmir'i kaybetmek için elinden geleni yapıyor" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...