Tgrt Haber

Ahmet Davutoğlu'ndan 6'lı yönetim ısrarı: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklar

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Ocak 2023 20:34 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 23:20
Ahmet Davutoğlu'ndan 6'lı yönetim ısrarı: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde, 6'lı masadan bir genel başkanın olup olmaması konusunun masada tartışıldığını açıkladı. "Genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olsun mu diye uzun istişareler yaptık" diyen Davutoğlu, "Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklar" dedi. Davutoğlu, 6'lı masadan bir ismin de cumhurbaşkanı adayı olabileceği konusunda açık kapı bıraktı. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu​, Habertürk'te 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kriterleri ve masanın görev dağılımı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin konuşan bulunan Davutoğlu, 6'lı masayla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Davutoğlu, 6'lı masadaki partilerin oy oranına göre bakanlık alacağını söyledi. 

BAKANLIKLAR NASIL DAĞITILACAK? 

6'lı masadaki genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını söyleyen Davutoğlu, bakanlıkların da oy oranlarına göre dağıtılacağını aktardı. 6'lı masadanki partilerin en az 1 bakanlık alacağını söyleyen Davutoğlu, "Orada dedik ki, 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci ile milletvekili adaylıkları birlikte değerlendirilecek'. Biz topluca 360'ı çıkarmak için en optimum seçim algoritmasını kuracağız. Şimdi bu ne demektir? Bütün gücümüzle Meclis'te 360'ın üzerine çıkmak için algoritmalar geliştireceğiz. Kaç milletvekili varsa o kadar bakanlık alacak. Diyelim ki A partisi büyük çoğunluğa sahip 7-8 bakanlığı olacak. 6'lı masada olanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı ve en az 1 bakanlık alacak. Aynı zamanda sorumluluk üstleniyoruz. Risk alıyoruz. Kendi kitlemizi ikna edeceğiz. Eşitlik stratejik kararlarda. Mesela önemli atamalar. Herkesin içine, toplumun içine sinecek şekilde. Seçim günü akşamı Türkiye'de hiçbir kesimin 'biz kaybettik' anlayışına kapılmaması" dedi. 

"ORTAK AKLI İŞLETECEĞİZ"

Güçlü bir yol haritasıyla işe koyulduklarını aktaran Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız seçildiğinde, oturacak. Kendim vesayete karşı hayat boyu mücadele ettim. Bütün makamları terk ettim. Bizim burada uzlaşıyla oluşturduğumuz bir metni kabul eden Cumhurbaşkanı adayı​ birlikte yönetme konusunda irade beyan eden Cumhurbaşkanının seçilirken de birlikte mücadele edeceğiz. Bu tabii ki ilkesel. Şu gününkü Cumhurbaşkanı Meclis'te mutlak çoğunluğa sahip olduğu için Meclis önemsiz gibi gözüküyor. Halbuki Cumhurbaşkanı'nın kararını döndürme hakkı var Meclis'in. Ortak aklı işleteceğiz. Kriz mi oldu, oturup, konuşup, çözeceğiz. Hiç merak etmeyin, anayasal sorun çıkmayacak. Çok güçlü bir yol haritası açıklanacak, ortak politikalar metni açıklanacak. İl il formül üreteceğiz. O Meclis'te Cumhurbaşkanının bir çoğunluğu olacak. Tek başına hareket ederse o Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini bilecek" açıklamasında bulundu. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tümer aytan11 Ocak 2023 21:54

Başarılar ülkemize hayırlı olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...