Tgrt Haber

Ahmet Özal gönlündeki cumhurbaşkanı adayını açıkladı

14 Nisan 2022 09:53 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 10:35
Ahmet Özal gönlündeki cumhurbaşkanı adayını açıkladı

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özalı'ın oğlu Ahmet Özal, Türkiye'nin son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini belirterek yeni kurduğu Tek Parti ile siyasete döndü. Gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında konuşan Özal, gönlünde yatan adayın ismini verdi.

Eski Başbakan ve 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, yıllar sonra yeniden siyasete atıldı. Önceki günlerde TGRT Haber'e açıklamalarda bulunan Ahmet Özal, sessiz sedasız bir kongre ile Tek Parti isimli partiyi kurduğunu duyurdu.

Katıldığı bir başka televizyon programında partisinin misyonunu açıklayan Ahmet Özal, ekonomi politikalarına eleştirilerde bulunup bir an evvel bilimselliğe geri dönülmesi gerektiğini belirtti. Türk Lirası'nın bu kadar değersizleştirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özal, Türkiye'nin içinde bulunduğu tablounun ekonomik bir kriz olduğunu savundu.

CUMHURBAŞKANI ADAYINI AÇIKLADI

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Ahmet Özal, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önceki günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın aday gösterdiği Mansur Yavaş ile ilgili bir soruya cevap veren Özal, gönlündeki Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Mansur Yavaş'ın siyasete pek bulaşmadığına dikkat çeken Özal, "Mansur Bey kendi işini yapan, düzgün bir insan. Ben kendisinin bu karışık siyasi ortamda kendisine yakıştırılan adaylık hakkında konuşmaması, cevap vermemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çalışıyorum demesini doğru buluyorum. Eğer aday olursa Mansur Yavaş'ı destekleriz" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...