Tgrt Haber

AK Parti, İstanbul adayını açıklayacak! Erdoğan siyasi kariyerinin başlangıç tarihini seçti

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
24 Aralık 2023 11:58 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 12:07

Yerel seçimler yaklaşırken merakla beklenen AK Parti’nin İstanbul adayı 15 Ocak’ta açıklanacak. Aralık sonunda açıklanması beklenen İstanbul adayının 15 Ocak’a ertelenmesinde Erdoğan'ın siyasi kariyerinin başlangıç tarihi etkili oldu.

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı​ adayı merakla bekleniyor. Adaylık için öne çıkan isimler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, eski Bakan Murat Kurum​ ve  Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu. Kulislere göre AK Parti’de İstanbul adayının 15 Ocak tarihinde açıklanması gerekiyor. TGRT Haber Ankara Editörü Zeliha Bedir, adayın isminin açıklanacağı tarihe ilişkin dikkat çeken bir detayı paylaştı. Ayrıca teamül yoklamasında çıkan dört adaydan şansı yüksek olan adayla ilgili kulis bilgilerini anlattı. 

NECMETTİN ERBAKAN DETAYI  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’a ayrı bir önem verdiğini hatırlatana Bedir, adayın belirlenmesi için MHP ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. İstanbul için adayın Ocak ayında açıklanacağı bilgisini veren Bedir, şunları söyledi: “Normalde bu ayın sonunda adayın açıklanması bekleniyordu. Ancak kulislerde geçen tarih 15 Ocak. Erdoğan, belki bir lansman ile açıklayacak. Bu tarih Erdoğan için son derece önemli bir tarih. 15 Ocak 1994 tarihinde Necmettin Erbakan, Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermişti.” 

İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM ÖNE ÇIKIYOR 

İstanbul için Murat Kurum’un öne çıktığını belirten Bedir, “Bir parantez açmak istiyorum. Murat Kurum ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için ayrı bir öneme sahip. Sıfır atık projesinde beraber iş birliği, birçok projeyi beraber yürüttüler. Murat Kurum’un programlarına katılarak zaten bu önemi atfettiğini, ne kadar değer verdiğini gösterdi. Kurum’un adı öne çıkıyor” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...