Tgrt Haber

AK Parti-MHP mutabakatına son rötuşlar atıldı! Hangi iller hangi partiye geçecek?

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 15:38 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 16:00

Yerel seçimlere doğru AK Parti ile MHP arasındaki işbirliğinin çerçevesi netleşiyor. Bugün MHP ile AK Parti yerel seçim çalışmalarına son rötuşları atarken iki kritik ilin, İstanbul ve Ankara’da bazı ilçelerin MHP’ye geçeceği bilgisi kulislere yansıdı. 

Cumhur İttifakının ana bileşenleri AK Parti​ ile MHP’nin seçim çalışmalarının sonuna gelindi. İki partinin heyetleri seçim çalışmalarına son rötuşları atarken iki kritik il ve bazı iller öne çıktı. TGRT Haber’den Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, kulislere yansıyan detayları paylaştı. 

AK PARTİ İLE MHP’NİN YEREL SEÇİM​ MUTABAKATI 

MHP​ ve AK Parti arasında yerel seçimlerde aday belirleme​ konusunda yer yer sorunlar olduğunu belirten Gürses, şunları söyledi: “Sorun aday belirleme, kontenjan sorunu, bunları da önemli ölçüde aşmışlar. Son rötuşları yapıyorlar. Mutabakata yakın oldukları maddeleri sıralayabilirim. Muhabirimiz Buğra Olaç ile görüştüm, bazı bilgileri aktardı. MHP ve AK Parti heyetleri 12 görüşmeyi yapıyormuş. MHP ile AK Parti 30 büyük şehirde orta aday çıkartacaklar. Mersin​ ve Manisa'da MHP’nin adayı olacak. Mersin'de de halihazırda milletvekili olmayan Baki Şimşek gösterilecek. Şimşek 3 dönem milletvekili yapmış bırakmış. Manisa'da mevcut başkan Cengiz Ergün destekleyeceklermiş. Muğla'da geçen dönem MHP aday çıkarmış, bu dönem AK Parti aday çıkartacak diye bekleniyor. Adana'da da geçen dönem MHP aday çıkarmıştı. Bu dönem AK Parti çıkartacak. MHP ile görüşmeler bugün devam ediyor.  MHP ile AK Parti sorunları bu mutabakat çerçevesini aşmış gibi görünüyor. . İstanbul'da Beşiktaş ve Silivri’yi MHP ye vermeyi düşünüyorlarmış. Ankara'da Etimeskut, Polatlı ve Gölbaşı dışında Kalecik de MHP ye verilebilir yönünde bir kulis var.”

YENİDEN REFAH PARTİSİ MUAMMASI! BBP BİR İLE TALİP 

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara, İstanbul ve İzmir'de AK Parti’yi destekleme durumunun söz konusu olduğunu belirten Gürses, “Ancak Yeniden Refah Partisine ne verecekler? Bu konuda bir isteksizlik var gibi, nasıl aşacaklar bilmiyoruz. Hüda-Par aday konusunda destek verecek. Yani hiçbir yerde aday çıkarmayacak ve bir beklenti içerisinde olmayacak. Büyük Birlik Partisi Sivas'a istiyor. Geçen dönem AK Parti çıkarmıştı. Vermeleri biraz kolay değil. Yani biraz zor görünüyor” dedi.  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...