Tgrt Haber

AK Parti'de 3 dönem kuralı işleyecek mi? İşte Ankara kulislerini hareketlendiren iddia: Yüzde 60'ı değişecek

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 10:37 - Güncelleme : 22 Mart 2023 11:07

Seçimlere yaklaştıkça milletvekili listelerinin oluşturulması da hız kazandı. Seçimlerde 3 dönem kuralını uygulayan AK Parti, bu kritik seçimlerde taviz verecek mi? İşte AK Parti kulislerinde konuşulan iddia… 

Seçimlere 53 gün kaldı. Hem Cumhur hem de Millet ittifakı kanadından hummalı bir çalışma söz konusu. İttifaklar bir yandan destek arayışlarını sürdürürken diğer yandan milletvekili​ listelerini oluşturmaya çalışıyor. Peki 3 dönem milletvekili kuralı olan AK Parti​ bu kritik seçimde ne yapacak, kuralından taviz verecek mi? Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, AK Parti kulislerindeki son bilgileri paylaştı. 

AK PARTİ’DE YÜZDE 60’A VARAN DEĞİŞİM 

AK Parti’nin milletvekili listeleri üzerine hummalı bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Ahmet Sözcan, şunları söyledi: “Liderler, listeler üzerinde çalışıyor. Listelerin nasıl şekil alacağı, hangi isimlerin yer alacağı üzerinde yoğun bir çalışma var. AK Parti’de üç dönemdir milletvekili olanlar var. 3 dönem milletvekili olanlar devam edecek mi yoksa üstleri çizilecek mi, buna yönelik değerlendirmeler yapılıyor. AK Parti kulislerindeki bilgilere göre 3 dönemi tamamlayanların büyük oranda bu dönem aday gösterilmemesi yönünde bir kanaat hakim. Ancak bazı özel isimlerin listeye girebileceği belirtiliyor. AK Parti milletvekillerinde yüzde 50 ile yüzde 60 oranında bir değişimin yapılabileceği iddia ediliyor.”  

“Millet İttifakı içinde ortak liste çalışmaları mevcut” olduğuna dikkat çeken Sözcan, MHP ile AK Parti’nin bazı illerde kendi listelerinden aday gösterebileceği değerlendirmesinin yapıldığını kaydetti. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...