Tgrt Haber

HDP Cumhurbaşkanı adayı çıkaracak mı? İşte seçim denklemini değiştiren iddia

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2023 11:19 - Güncelleme : 21 Mart 2023 11:42

Seçimler yaklaştıkça siyaset de ısınıyor. Cumhurbaşkanı adayları yeni destek arayışlarını sürdürüyor. Dün Cumhur İttifakı’nın Yeniden Refah Partisi ile müzakereleri olumsuz sonuçlanırken CHP lideri Kılıçdaroğlu ise HDP ile görüştü. Peki HDP Cumhurbaşkanı adayı çıkaracak mı? Yeniden Refah Partisi’nin ‘hayır’ cevabının perde arkası ne? İşte Başkent kulislerinde çok konuşulan iddialar… 

Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimi öncesinde adaylar destek arayışını sürdürüyor. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu​, HDP​ eş genel başkanları Mithat Sancar​ ve Pervin Buldan​ ile dün Meclis’te bir araya geldi. Meclis’te görüşülmenin sebebi ise her sorunun çözüm yerinin Meclis olduğunu anlatmak. Bugüne kadar Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayan HDP’nin ne yapacağı merak ediliyor. Öte yandan Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na ‘hayır’ dedi. Görüşmenin perde arkasında ne var? TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Ankara’daki son kulis bilgilerini paylaştı. 

HDP CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARMAYACAK 

Dün CHP-HDP arasındaki görüşmeyi değerlendiren Sözcan şunları söyledi: “Edindiğim kulis bilgilerine göre HDP, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacak. Müzakereler ve görüşmeler devam ediyor. HDP’deki ağırlıklı görüş Cumhurbaşkanı adayı çıkarmama yönünde. Milliyetçi ve muhafazakar seçmeni kaçırmamak için HDP kanadından kerhen yani sessiz sedasız bir destek olacak. HDP’ye gidecek oylar da CHP’ye kanalize olacak.” 

LOGO KRİZİ İTTİFAKI BOZDU 

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmamasının nedenlerine değinen Sözcan, şu bilgileri paylaştı: “Aslıdan milletvekilliği pazarlığı yapılmadı. Asıl pazarlık logo üzerinden yapıldı. Yeniden Refah Partisi seçimlere kendi logosu ile girmek istiyor. Cumhur İttifakı​ bloğundan girecek ancak seçim pusulasında Yeniden Refah Partisi’nin logosu konulacak. Ancak AK Parti buna sıcak yaklaşmadı. AK Parti adaylarınızı bizim listelerden gösterelim dedi. Müzakereler burada tıkandı.” 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...