Tgrt Haber

AK Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına yönelik açıklama: Hiçbir engel yoktur

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
27 Ocak 2023 09:50 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 09:56
AK Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına yönelik açıklama: Hiçbir engel yoktur

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı önünde hiçbir engel olmadığını söyleyerek bunun tartışma konusu bile olmadığını ifade etti. 

6’lı masanın 11’inci toplantısı dün İYİ Parti ev sahipliğinde gerçekleşti. 9 saat süren toplantının ardından aday isim yine açıklanmazken kamuoyuna yapılan ortak duyuruda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığının meşru olmadığını ifade etti. Liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek seçimlerde aday olamayacağı belirtilirken aday olması durumunda karşı çıkacaklarının altı çizildi.

AK PARTİ’DEN TEPKİLER YÜKSELDİ

Bu açıklamalara AK Parti’den tepkiler ardı ardında geldi. AK Parti​ Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 6’lı masanın “Erdoğan'ın aday olması mümkün değildir.” açıklamasına ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulundu. Muhalefet liderlerinin konuyla ilgili açıklamalarına yer veren Hamza Dağ, şu ifadeleri kullandı:

Bugüne dek Cumhurbaşkanımızın adaylığını tartışmaya açmadınız. 'Erdoğan’ı yeneceğiz' dediniz. Seçim ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız. Kendi aday çıkaramama beceriksizliğinizi perdelemeye çalışıyorsunuz.  Anayasa ortada, yasa açık. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın adaylığının önünde hiçbir engel yok. Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız."

https://twitter.com/avhamzadag/status/1618688122581323776

ÖMER ÇELİK: ADAYLIK​ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de tartışmalara dahil oldu. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığı konusunda hiçbir engel olmadığını ifade etti ve tartışmanın bile söz konusu olmadığını söyledi.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1618857420700385280

Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur.  Bu esasında bir tartışma konusu bile değildir.  Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil,  geçmişte gördüğümüz gibi  hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır. 6’lı masadan demokrasimiz adına hiçbir şey beklenmeyeceği tamamen belli olmuştur. Dün yaptıkları toplantıda, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir” demişler. Böylece 6’lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmıştır. Aylarca toplantı yapıp ulaştıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışı olmuştur. Bunca toplantıdan sonra 6’lı masa, hukuku siyasallaştırarak siyasete yön vermeye çalışan vesayet durağına park etmiştir. Geçmişin demokrasiyi boğmaya çalışan tüm metodlarını bugün yeniden sahaya sürüyorlar. Sadece milletin yön vereceği demokratik süreçleri gaspetmeye çalışıyorlar Bu metodları çok iyi tanıyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımların adını çok iyi koyuyor. Tüm vesayet teşebbüsleri cevabını sandıkta alacaktır. Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına kimse ipotek koyamayacak.

ÇELİK: CUMHURBAŞKANIMIZ YENİDEN ADAYDIR

Demokrasi tarihimizin çok yakından tanıdığı bir tablo yeniden yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızla serbest bir demokratik seçimde yarışmaktan korkanlar yine Cumhurbaşkanımızın önüne hukuksuz ve siyaset dışı engeller sürmeye çalışıyorlar. Bunlar bir kere daha milletimizden net bir demokrasi dersi alacaklar.  Bu sayede neden Cumhurbaşkanımızın karşısına aday çıkartamadıkları da belli oldu. Dünkü beyanlarıyla Cumhurbaşkanımızla demokrasi meydanında yarışmaktan korktuklarını ikrar ettiler. Cumhurbaşkanımız bu seçimlerde yeniden adaydır. Cumhur İttifakı, adayının Cumhurbaşkanımız olduğunu aylar önceden açıklamıştır. Milletimizin tüm meydanlarda verdiği mesaj açıktır. “Söz ve karar milletindir” diyen siyasetimiz yoluna devam etmektedir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...