Tgrt Haber

AK Parti'den 'Ekrem İmamoğlu anketi' iddialarına yalanlama

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2023 10:13 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 10:14

AK Parti'nin İstanbul anketinde CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun açık ara önde olduğu iddiasına yalanlama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, söz konusu anketlere itibar edilmemesi çağrısında bulunup şu ana kadar herhangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yaptırmadıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimini geride bırakan Türkiye​'de gözler artık yerel seçimlere çevrildi. 31 Mart'ta yapılacak olan seçimler için partiler hazırlıklarını hızlandırdı. Partiler aday belirleme çalışmaları için yoğun mesai harcarken, seçim dönemine girilmesiyle anket piyasası da canlandı.

Seçimlere 4 aydan az bir süre kala kamuoyunda anketler dolaşmaya başladı. Bazı haber sitelerinde, AK Parti​ tarafından yaptırılan ankette CHP​'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​'nun önde olduğu iddia edildi. Ancak söz konusu iddialara AK Parti cephesinden yalanlama geldi.

"HİÇBİR YERDE İSİM VEREREK ANKET YAPTIRMADIK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, manipülasyon amaçlı yapıldığını söylediği ankete itibar edilmemesini istedi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mustafa Şen şu ifadeleri kullandı:

"Biz, henüz AK Parti olarak Türkiye’nin hiçbir yerinde her hangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadık. AK Parti adını kullanarak açık operasyon ve manipülasyon yapan kişilere ve çöp anketlere itibar edilmemesi dileğiyle kamuoyunun bilgisine sunulur."

https://twitter.com/mustafasenbd/status/1731273391930212433

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSTANBUL ADAYI AÇIKLAMASI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nin dönüşünde, AK Parti'nin İstanbul adayıyla ilgili konuştu. Kendilerini mahçup edecek isimleri aday göstermeyeceklerini söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ne olur ne olmaz, şimdi konuşulmaz. İstanbul'da da, Ankara'da da parti teşkilatımın içerisinde görevli olan arkadaşlarım çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmaları belli bir noktaya getirdikten, müracaat süreleri bittikten sonra biz de açıklamamızı yaparız. Şu an itibariyle bu tür açıklamayı yapmamız asla doğru olmaz. Bırakalım çalışmalar devam etsin. Belli bir noktaya gelsin. Açıkladığımız zaman da mesele bitmiştir. Hepiniz zaten bunları gayet güzel bir şekilde öğreneceksiniz. Ama bizleri mahcup edecek isimleri Allah’ın izniyle biz milletimizin önüne koymayız. Bizim belediyecilik anlayışımız dillerde destandır."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...