Tgrt Haber

Meral Akşener'in adaylık çağrısı yaptığı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hakkında bomba iddia: İmzalar atıldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Mart 2023 17:28 - Güncelleme : 03 Mart 2023 18:09
Meral Akşener'in adaylık çağrısı yaptığı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hakkında bomba iddia: İmzalar atıldı

Altılı masanın millet iradesini yansıtmadığını söyleyip Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatılmasına boyun eğmeyeceklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na aday olma çağrısında bulundu. Siyaset kulislerini hareketlendiren açıklamaların ardından Yavaş ve İmamoğlu hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Bir yılı aşkın süredir toplantı yapan altılı masa dağıldı. 'Kazanacak aday' vurgusu yapıp Kılıçdaroğlu​'nun adaylığını veto eden İYİ Parti lideri Meral Akşener​, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​ ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş​'ın isimlerini masaya sundu. Ancak iki ismin de kabul görmediğini söyleyen Akşener, masadan çekildi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ İDDİASI: İMZALAR ATILDI

Öte yandan Meral Akşener'in adaylık çağrısı yaptığı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Siyaset kulislerine sızan bilgilere göre; İmamoğlu ve Yavaş'ın da aralarında bulunduğu CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen bir bildiriye imza attığı ve yakın zamanda açıklanacağı belirtildi.

İMAMOĞLU: ADAYIM KILIÇDAROĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise dün akşamki 6'lı masa​ toplantısında adaylık için uzlaşıya varılamamasını değerlendirip çarpıcı mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı adaylığı için Kılıçdaroğlu'nu işaret eden İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı diye bir şey yok aslında. Ben iki gün önce de söyledim. Her CHP'linin adayı Genel Başkanımızdır. Benim de adayım Genel Başkanımızdır" ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER'DEN ADAYLIK ÇAĞRISI

6'lı masanın artık millet iradesini yansıtmadığını söyleyerek masadan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu önerdiklerini ama bunun masada kabul görmediğini söyledi. İki ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı seçimi kazanabileceğini savunan Akşener, Yavaş ve İmamoğlu'na şu çağrıyı yaptı:

"Buradan İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a sesleniyorum. Değerli başkanlarım, siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Bugün millet çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor. Size de ateşten gömlek giymeyi vazife kılmıştır. Bu vazife yepyeni bir sayfa açma vazifesidir. Bu vazife sadece bir dayatmayı değil, topyekün bir dayatmacılığı yıkma vazifesidir.

Bu vazife reddedilemez bir vazifedir, görmezden gelinemez bir vazifedir. Çünkü bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır. Ya ışıl ışıl bir güneşin altında dimdik duracağız ya da uzayan gölgelerde kaybolacağız. Ya şanlı bir mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz ya da trajik bir hikayede figüranlık yapacağız. Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız. İnanıyorum ki hep birlikte tarih yazacağız."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...