Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması: Benim gündemim; İstanbul 

01 Mart 2023 23:36 - Güncelleme : 01 Mart 2023 23:43
Ekrem İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması: Benim gündemim; İstanbul 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrardan seçimler için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler, 2 Mart'ta bir araya gelecek olan altılı masa toplantısına çevrildi. Adayı henüz belirlemeyen masada ise 3 isim ön planda duruyor. Bu isimlerden biri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktığı canlı yayında adaylık sorusuna cevap verdi. İmamoğlu, 6'lı masadan çıkacak adayın seçimi kazanacağını ifade ederken, "İBB Belediye Başkanıyım, gündemim bu, hakkını vermek istiyorum. Hatta daha ileri gittim, her CHP'nin takdiri, onayı kendi genel başkanının Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır" diyerek adaylık için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. 

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından 'Seçimler ertlenecek mi?' sorusu gündemde yerini uzun bir süre korudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ise partisinin grup toplantısında tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, "Bu millet 14 Mayıs’ta gereğini yapacaktır" diyerek seçim​ için belirlenen tarihte kalındı. 

"MASADA 3 İSİM KONUŞULDU"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında altılı masanın adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu masada 3 ismin gündeme geldiğini belirtti. 

Karamollaoğlu, bu isimlerin; ABB Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. 

GÖZLER ALTILI MASADA

Yarın aday ismi belirlemek için Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplanacak olan altılı masa, adayını bellirleyeceği ve belirlenen ismin de seçim tarihi açıklandıktan sonra kamuoyuna duyurulacağı belirtiliyor. 

EKREM İMAMOĞLU'NDAN ADAYLIK AÇIKLAMASI: 6'LI MASA BELİRLEYECEK 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Habertürk'te katıldığı programda adaylık iale iligli soruyu cevapladı. İmamoğlu masadan aday çıkacak ismin kim olursa olsun kazanacağını söylerken, "Bugün CHP kendi adayını belirlemiyor, 6'lı Masa adayını belirliyor. Şu anki ortamda bahsedilen mevzulara cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Partim adına, ülkem adına, milletim adına düşünüyorum bunları. Bugünkü psikolojide benim milletim adına, 16 milyon hemşehrim adına, 10 ilde kaybettiğimiz insanımız adına görevim gereği öncelikli düşünmem gereken hatlarım olduğundan inanın bunlara cevap vermeyi uygun bulmuyorum" açıklamasında bulundu. 

"BU RUHA ZERRE ZARAR DEĞİL NEFERİ OLMAYA ANT İÇTİM"

6'lı masanın 'ruhuna' ters bir hamle yapmaktan sakındığını ifade eden İBB Başkanı, "Her olgun fikrin masada tartışılması için o masa kuruldu. Adayın belirlenmesinden, seçim sürecinde ortaya koyulacak ortak strateji, seçim güvenliği, listelere, seçim sonrası hangi adımların atılmasına varıncaya kadar o masa kuruldu. Benim şu anda burada sizin ve milletimizin huzurunda fikir beyan etmek kendi partime, İstanbul'daki önemli paydaşım İYİ Parti ve diğer parti paydaşlarıma haksızlık olur. Dikkatli konuşmak zorundayım. Ben bu ruha zerre zarar veren değil tam anlamıyla neferi olmaya ant içmiş birisiyim" dedi. 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...