Tgrt Haber

Akşener, Ankara'yı istiyor: Talimatı verdi, teklif götürülecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 09:13 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 09:41
Akşener, Ankara'yı istiyor: Talimatı verdi, teklif götürülecek

İstifalara her geçen gün bir yenisi eklenen İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, seçime özellikle Ankara ve İstanbul'da güçlü adaylarla girmekte kararlı. Partinin, Mansur Yavaş'ın görevden aldığı ülkücü kökenli başdanışmanı Servet Avcı'ya teklif götüreceği iddia edildi.

CHP'nin ittifak telfiine 'hayır' diyen İYİ Parti​ yerel seçimlere tek başına gidecek. Seçimlere tek başına gitmekte kararlı olan İYİ Parti'de aday arayışları da hızlandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in seçime özellikle Ankara​, İstanbul​, Adana​ ve Mersin'de güçlü adaylarla çıkması bekleniyor.

Partinin, Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın karşısına Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş’ın çıkaracağı iddia ediliyor. Mersin’de ise Burhanettin Kocamaz’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre ise partinin Ankara’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşısına “ülkücü camiada ağırlığı olan bir aday” çıkarmaya çalıştığı kaydediliyor.

Akşener, Ankara'yı istiyor: Talimatı verdi, teklif götürülecek

ANKARA'DA SEÇİM NEFES KESECEK

Yavaş’ın 2015’ten beri beraber yürüdüğü ancak ekim ayında görevden aldığı “ülkücü” kökenli başdanışmanı Servet Avcı’ya Ankara için teklif götürüleceği kulislerde konuşuluyor. Teklif için Akşener’in talimat verdiği iddia edilirken; “Avcı’nın adaylığının, Yavaş’ı ve AK Parti'nin adayı olacağı konuşulan Turgut Altınok’u zora sokacağı” yorumu yapılıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...