Tgrt Haber

Akşener'in 'ittifaksız seçim' kararı sonrası CHP kapıyı gösterdi: Kendileri bilir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Eylül 2023 17:20 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 17:35
Akşener'in 'ittifaksız seçim' kararı sonrası CHP kapıyı gösterdi: Kendileri bilir 

Yerel seçimler için 'her parti ayrı girsin' diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'e bir çıkış da CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi. "İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diyen İYİ Parti liderine CHP'li Öztrak, "Gitmek isteyene 'kal' demeyiz, Yolları açık olsun, kendileri bilir" diyerek cevap verdi. 

İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener​, 7 ay kalan yerel seçimlerle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

İstanbul​ ve Ankara​ dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını söyleyen İYİ Parti lideri, "Benim geldiğim nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye’ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, Türkiye’ye büyük zarar veriyor. Onun için de biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diye konuştu. 

"Onun bunun ağız kokusunu çekmeden tek başımıza seçime gireceğiz" diyen Akşener'e CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan cevap geldi. Katıldığı bir canlı yayında konuşan Öztrak, "Biz her türlü fedakarlığı yaptık, yapılan eleştirileri sineye çektik. Kan kustuk kızılcık şerbeti içtik. Ama gitmek isteyene kal demeyiz, Yolları açık olsun, kendileri bilir" dedi. 

NE OLMUŞTU? 

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Meral Akşener, yerel seçimlere İstanbul ve Ankara dahil her şehirde kendi adaylarını çıkaracaklarını söylemişti. 

"İstanbul’un kaybedilmesini göze alıyor musunuz" sorusuna cevap veren İYİ Parti lideri, "Hepsini alıyoruz. Belki de bizimki seçilecek" diye cevaplamıştı. 

İzmir adayını da açıklayan İYİ Parti lideri, "İzmir’de CHP ceketini assa kazanır diye bir algı var. İzmir’de Ümit Özlale çalışıyor. ‘Ben adayım’ dedi bize. Bugün buradan ilan ediyorum" dedi. 

Olası bir başarısızlık sonucunda tüm sorumluluğu aldığını ifade eden Akşener, "Bana ‘Tayyip Erdoğan’a yanladı’ diyenler dahil herkes istediğini söyleyebilir. Umurumda değil. İki; biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık. Bitti" diye konuştu.  

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...