Tgrt Haber

Altılı Masa, sosyal medyada da kaybetti! Tek kazanan Özdağ... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Temmuz 2023 00:05 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 00:18

Geride bırakılan 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından parti liderlerinin sosyal medya etkileşimleri merak konusu oldu. Seçim döneminde Twitter'da paylaştığı videolarla gündem oluşturan CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçimden sonra sosyal medyanın da kaybedeni oldu. Takipçi sayısını en çok arttıran lider ise Ümit Özdağ... İşte seçimin ardından liderlerin takipçi sayısındaki değişim... 

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu​ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ karşısında kaybetti.

Seçim döneminde sosyal medya hesaplarından milyonlarca seçmene ulaşan liderler eski seçim dönemlerine nazaran bu mecrayı daha aktif kullanmaya başladı. 

Seçim mağlibiyetinin ardından partili bazı isimlerin 'değişim' adı altında başlattığı süreçten nasibini alan Kılıçdaroğlu ise seçim öncesi Twitter hesabından paylaştığı videolarla gündeme gelmişti. 

Twitter'dan milyonlarca seçmene seslenen liderlerlerin takipçi sayıları ise gözle görülür oranda değişti. İkinci turda ipi göğüsleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 bin takipçi kazanırken takipçisini en çok arttıran (35 bin) isim ise Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ oldu. 

ALTILI MASA YİNE KAYBETTİ 

Seçimlerde Meclis çoğunluğunu elde edemeyen Altılı Masa'nın liderlerin takipçi sayılarında düşüş olduğu gözlemlendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 111 bin takipçi kaybederken, İYİ Parti lideri Meral Akşener ise 26 bin takipçi kaybetti. 

İşte seçim sonrası Twitter takipçilerindeki değişim: 

Siyasilerin Twitter takipçi sayıları

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...