Tgrt Haber

Elon Musk ağzındaki baklayı çıkardı: Twitter'ın adını bu yüzden değiştirmiş!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
25 Temmuz 2023 16:37 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 18:19
Elon Musk ağzındaki baklayı çıkardı: Twitter'ın adını bu yüzden değiştirmiş!

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun adını ve klasik "kuş" logosunu neden değiştirdiğini, paylaştığı bir tweet ile detaylandırdı.

Twitter​'ın sahibi Elon Musk​, sosyal medya​ platformunun ismini ve klasik kuş logosunu "X" harfiyle değiştirmişti. Geçtiğimiz aylarda Twitter Inc. şirketini de kapatan Musk, uygulamayı yine kendi sahibi olduğu X Corp. firmasına dahil etmeye karar vermişti.

Twitter'daki bu köklü değişimin asıl sebebini Elon Musk bugün yaptığı bir paylaşımla açıkladı. Milyarder iş insanı, sosyal medya platformunu "her şeyin uygulaması X"e dönüştürmek istediğini bir kez daha yinelerken, aynı zamanda gelecek planlarından bahsetti.

"TWİTTER ADI BİR ŞEY İFADE ETMİYOR"

Elon Musk, sosyal medya devi Twitter'ın yeni bir döneme girdiğini açıkladı. Buna göre, X Corp. tarafından satın alınan Twitter "ifade özgürlüğünü artırmak" ve aynı zamanda "her şey uygulaması" olarak hizmet verecek bir platform haline getirilecek.

Musk, Twitter'ın adının "eskiden kuşların cıvıltısına ve 140 karakterlik mesajlara dayandığını" ancak artık bu sınırlamanın ortadan kalktığını ve platformun her türlü içeriği barındırabilecek bir hale geldiğini belirtti.

Twitter'ın gelecekteki planları arasında, kapsamlı iletişim özelliklerinin yanı sıra "tüm finansal dünyanın yönetimine olanak sağlayacak" özelliklerin de ekleneceği belirtildi.

Musk, bu gelişmeler doğrultusunda Twitter adının artık anlamını yitirdiği için değiştirildiğini ifade etti. "Twitter" adının, kuşların cıvıltısından esinlenilerek oluşturulduğu ve 140 karakter sınırından dolayı mantıklı olduğu dönemde, şimdi platformun çok daha geniş bir içerik yelpazesini barındırabildiği ve hatta uzun videoların da gönderilebildiği bir yapıya evrildiğini vurguladı.

Elon Musk'ın yönetimindeki ekibin, X platformunu (eski adıyla Twitter), daha işlevsel ve kullanışlı hale getireceği ve kullanıcılara, basit bir sosyal iletişim kurmaktan öte pek çok alanda yeni özellikler sunulması bekleniyor. Bu yenilikler önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

https://twitter.com/elonmusk/status/1683656350046232578

Kaynak: Twitter - Elon Musk

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...