Tgrt Haber

Ankara kulislerinde çok konuşulan iddia: Seçim 1 ay önceye çekilecek, 14 Mayıs sembolik tarih...

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2022 11:51 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 09:20

Seçimler yaklaştıkça Ankara’da siyaset ısınıyor. 6’lı masa 2’inci tur görüşmelerine başlamasına rağmen ortak adayı halen çıkaramadı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulis bilgisine göre ortak adayın Ocak ayında belirleneceğini söyledi. Kulislerde seçimin bir ay öne çekileceği bilgisinin yer aldığını belirten Sözcan, “14 Mayıs tarihi konuşuluyor. Demokrat Parti’nin iktidara geldiği tarihtir” dedi. 

Meclis’in açılması ve yaklaşan Cumhurbaşkanı seçimleri ile birlikte Ankara kulisleri de hareketlendi.  İktidar kanadı ekonomik ve sosyal yardımlara hız verirken muhalefet ise Cumhurbaşkanı adayını belirleme telaşında. Ancak 6’lı masa 2’inci tur görüşmelerine başlamasına rağmen ortak adayı çıkaramadı. Hatta yer yer liderler arasında atışmalar kamuoyu önünde yaşandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Benimle misiniz?’ çıkışına karşılık İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener​,  "6’lı masa noter değildir” çıkışı gelmişti. Karşılıklı sert açıklamaların ardından masada sorun mu var,  değerlendirilmesi yapılıyordu. Seçim çalışmalarının hız kazandığı dönemde Ankara kulislerinin nabzını yoklayan TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kritik bilgiler paylaştı.  

ORTAK ADAYIN AÇIKLANACAĞI TARİH 

6’lı masanın Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimini açıkladıktan sonra ortak adayı kamuoyu ile paylaşacağını belirten Sözcan, bunun Şubat ve Mart aylarında olabileceğini söyledi. “Ocak ayından önce adayın açıklanması beklenmiyor” diyen Sözcan, 6’lı masada güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritasını belirlenmeye çalışıldığını söyleyerek “Ortak aday belirlenmeden önce bir protokol hazırlığı içindeler. Parlamenter sistem, bakanlıklar ve kime ne verileceği ile ilgili. 6’lı masadan gelen bilgilere göre Ocak ayından önce adayın açıklanması beklenmiyor. Hatta Şubat, Mart aylarını bile bulabilir.”

Ankara kulislerinde çok konuşulan iddia: Seçim 1 ay önceye çekilecek, 14 Mayıs sembolik tarih...

SEÇİM 14 MAYIS’A ÇEKİLEBİLİR! İŞTE O TARİHİN ÖNEMİ 

“Erken seçim değil ama erkene alınmış bir seçim olabilir” diyen Sözcan, TGRT Haber’de kritik kulis bilgilerini paylaştı: “Seçimler bir ay önceye alınabilir. Ankara kulislerinde ve Meclis’in yeni dönem resepsiyonunda sıklıkla ifade edilen bir durum var. Siyasetçiler arasında  seçimin 14 Mayıs’a alınabileceği söyleniyor. Demokrat Parti’nin tek başına iktidara geldiği tarihtir. Ayrıca Haziran ayında hac mevsimi başlıyor, sınavlar var, tatil döneminin ve tarımla ilgili çalışmaların yoğun olduğu bir dönem. Katılımın yüksek olması için erkene alınabilir.” 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Net 3 Ekim 2022 18:05

AF ÇIKMALIDIR.

Sonraki Haber Yükleniyor...