Tgrt Haber

Ankara'da Cumhur İttifakı'ndan Mansur Yavaş’a karşı hamle! En büyük aday belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
19 Aralık 2023 07:03 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 09:06
Ankara'da Cumhur İttifakı'ndan Mansur Yavaş’a karşı hamle! En büyük aday belli oldu

Cumhur İttifakı’nda il il seçim stratejisi netleşmeye başlarken, başkent Ankara'da Mansur Yavaş’a karşı Turgut Altınok hamlesi konuşulmaya başlandı. Altınok’tan boşalacak koltuk için de iki aday hazır.

31 Mart 2024'te düzenlenecek yerelm seçimlere geri sayım sürerken Cumhur İttifakı’nda aday adayları netleşmeye başladı. Son kulislere göre ittifakın iki büyük ortağı AK Parti ve MHP arasında bazı illerdeki adaylıklar konusunda konsensus sağlandı. Buna göre Kocaeli’de, Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçelerinde sadece AK Parti aday çıkaracak. MHP ise Manisa​, Mersin​ ve Muğla’da desteklenecek.

STRATEJİDEN TAVİZ YOK

Geçtiğimiz günlerde eski MHP Kocaeli​ Milletvekili Saffet Sancaklı “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler” açıklamasında bulunmuştu.

MHP, Cumhur İttifakı’na zarar verdiği gerekçesi ile Sancaklı’nın partiden istifasını istemiş, ardından da Sancaklı partiden istifa etmişti. Cumhur İttifakı 2019 yılında Kocaeli’de uyguladığı stratejiyi 2024 de aynen devam ettirecek. Kocaeli ve bütün ilçelerinde yeniden AK Parti’nin adayları ile seçime gidilecek.

Diğer yandan Cumhur İttifakı’nda Ankara adayları da netleşmeye başladı. 

BAŞKENTTE İSİMLER NETLEŞİYOR

Türkiye gazetesinin haberine göre Mansur Yavaş’a karşı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok hamlesi konuşulurken, Altınok’tan boşalacak koltuk için ise eski ilçe başkanı Zafer Çoktan’ın ile Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Fatih Ünal’ın isimleri konuşulmaya başlandı.

Veysel Tiryaki’nin yeniden Altındağ için aday gösterileceği de kulislerde dillendiriliyor. Bunun yanında, geçmiş dönemlerde Elmadağ ve Mamak Belediye Başkanlıkları görevini yürüten Gazi Şahin’in adı da Mamak ile anılıyor. Şahin’in geçtiğimiz hafta bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aranarak, genel merkeze davet edildiği ve burada Erdoğan ile yüz yüze görüştüğü biliniyor.

Yine başkentte Pursaklar, Kahramankazan ve Çubuk ilçelerinde mevcut başkanların yeniden aday gösterileceği de konuşuluyor.

AKYURT İÇİN KARAR: AK PARTİ 

Cumhur İttifakı’nın ortak seçim komisyonunun çalışmaları doğrultusunda; Etimesgut, Polatlı, Gölbaşı’nın yanı sıra; Akyurt, Elmadağ ve Kalecik’te de MHP adayının desteklenmesi kararlaştırılmıştı. Son yapılan çalışmalar neticesinde Akyurt’ta yeniden AK Parti’nin adayının desteklenmesi yönünde karar kılındığı öğrenildi.

İSTANBUL'DA DÖRT İLÇE MHP'YE 

Seçimlerde en büyük çekişmenin yaşanması beklenen İstanbul’da ise Silivri, Avcılar, Küçükçekmece ve Beşiktaş ilçelerinin MHP’ye bırakılacağı belirtileyor.  CHP’nin elindeki Çanakkale, Bolu, Kırşehir, Burdur, Bilecik, Artvin, Ardahan ve Kırklareli gibi illerde ortak aday çıkarılacağı belirtiliyor.

2019 Mahallî İdareler Seçimlerinde İstanbul’da Maltepe, Beşiktaş ve Silivri’de MHP’nin adayı desteklenmiş, Cumhur üç ilçede sadece Silivri Belediye Başkanlığını kazanabilmişti.

Kaynak: Türkiye gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...