Tgrt Haber

Asık suratın sebebi ortaya çıktı! Kavga sesleri salona taştı, tansiyon yükseldi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Mart 2023 18:18 - Güncelleme : 07 Mart 2023 18:38
Asık suratın sebebi ortaya çıktı! Kavga sesleri salona taştı, tansiyon yükseldi 

6'lı masada 'aday isim' krizi sonrası masayı terk eden ve daha sonra 'Cumhurbaşkanı yardımcısı' formülü ile masaya geri dönen Meral Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklanırken objektiflere yansıyan yüz ifadesinin sebebi ortay çıktı. Son toplantıda Meral Akşener ile Ali Babacan'ın arasında gerilim yaşandığı iddia edildi. Yaşanan gerilimde liderlerin sesleri odanın dışına taşarken araya diğer liderler girip ortamı sakinleştirdi. 

6'lı masada cumhurbaşkanı adayının açıklanması beklenen toplantıda, bir önceki görüşmeye gelmeyen Meral Akşener​'in masayı yeniden terk etme noktasına geldiği öne sürüldü. Masada, Akşener ile Babacan arasında tansiyonun yükseldiği iddia edilirken araya Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu​'nun girdiği öne sürüldü. 

Seçime aylar kala 6'lı masadaki düğüm dün akşam itibariyle sona erdi. CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti​ Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu ve Yavaş isimlerini masaya sundu. Masada kişisel çıkarların ön planda tutulduğunu söyleyen Akşener, belediye başkanları için sunulan 'Cumhurbaşkanı yardımcısı' formülü ile masaya yeniden dahil oldu. 

ADAY İSİM; KILIÇDAROĞLU 

Akşener'in 'Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcıları olsun' yönündeki teklifi, toplantı sonunda 12. madde olarak vatandaşlara sunuldu. Dört saat süren toplantı sonrası parti binası önünde bekleyen vatandaşların karşısına çıkan parti liderleri, burada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını resmen ilan etti.

YÜZ İFADESİ HER ŞEYİ ANLATIYORDU 

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklanırken Meral Akşener'in yüz ifadesi dikkat çekti. Yüzünün asık olması, 'Akşener istediğini alamadı' şeklinde yorumlandı.

"SESLER SALONUN DIŞINA TAŞTI"

Muhalefete yakınlığı ile bilinen gazeteci İsmail Saymaz masadaki gerilimi sosyal medya hesabından duyurdu. 

Saymaz'ın yazısında o bölüm şu şekilde:

"Babacan ve Akşener arasında gerginlik çıktı. Akşener, “Ben bu şartla masaya geldim, istiyorsanız kalkayım” dedi.

Sesler yükseldi. İyi Parti Lideri “Yeter” diye bağırdı. Araya Davutoğlu girdi. Sesler salonun dışına taşınca Akşener’in arabası bile hazırlandı.

Neyse ki anlaşma sağlandı ve Davutoğlu, tartışmalı 12. Maddeyi kaleme alıp metne geçirdi." 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...