Tgrt Haber

Aslı Baykal’dan çok sert sözler: CHP ele geçirildi…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: CNN Türk
08 Temmuz 2023 07:14 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 07:14
Aslı Baykal’dan çok sert sözler: CHP ele geçirildi…

Son dakika haberi: CHP eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal mevcut CHP yönetimini adeta topa tuttu. CHP’nin kuruluş ilkelerine karşı olanların partiyi ele geçirdiği söyleyen Baykal’ın sözleri gündem oldu.

CHP’de seçim​ sonrası sular durulmuyor. “Değişim” ve “devam” diyenlerin karşı karşıya geldiği süreçte son dönemde CHP’ye yönelik sert eleştirileriyle gündeme gelen Aslı Baykal’dan dikkat çeken yeni ifadeler geldi. CNN Türk yayınına bağlanan Aslı Baykal​ CHP’deki genel başkanlık yarışı tartışmalarına değinirken “CHP​'de değişim olmalı ama her zaman ilkesel bazda olmalı diyorum. Hiçbir isim değil ama kim aday olacaksa ortaya çıksın. İsim söyleyecek durumum yok. Aday olsunlar o zaman bir şeyler söylenir" ifadelerini kullandı.

“CHP ELE GEÇİRİLMİŞ”

Aslı Baykal, CHP'nin eski genel başkanı merhum Deniz Baykal​'ın neden sürekli hedef alındığı sorusuna, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine çıkması ve bu yönde partiyi oluşturması. Bu, bir kesimde korku oluşturuyor. O kesim zaten CHP'yi ele geçirmiş durumda. CHP'nin bu seçimi kaybetmesinin tek bir nedeni var kuruluş ilkelerinden uzak olması" diye cevap verdi.

Seçimden önceki eleştirileri hatırlatılan Aslı Baykal, "Gördüğümüzü şeyleri vatandaşın da gördüğü belli oldu. Bu şekilde olmaz diye düşünüyordum. Olmadı da zaten. O dönem geçti ve yeni dönem var önümüzde. Yeni dönemi de karambole getirmeye çalışan bir kesim var. Az önceki açıklamalarım buna yönelik uyarılarımdır" şeklinde konuştu.

"CHP'ye geri dönecek misiniz?" sorusunu da cevap veren Aslı Baykal, "İlkelerine göre değişir. Kuruluş ilkelerine bağlı bir parti olacaksa CHP mutlaka olabilir tabi ama bu şekliyle değil. Milliyetçi, devletçi ve laik bir CHP olacaksa partiye dönebilirim" derken parti kuracağı yönündeki iddialara ilişkin, "Çok çeşitli düşünceler olabiliyor tabi ama bunları hiçbiri kolay şeyler değil. Parti kurmak kolay değil" dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NU SAMİMİ BULMADIM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ ile ilgili, "Kemal Bey ile temasım yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nu babama geldiğinde gördüm en son. Babamın vefatında mezarlıkta görüştük. Hiçbir görüşme talebinde bulunmadım" diyen Aslı Baykal, genel seçimler konusunda, "Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasını samimi bulmadım. CHP, her şeyi söylüyor. Her şeyi de söyleyerek bu iş olmaz. Bazı ilkeler olmalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: CNN Türk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...