Tgrt Haber

CHP'de İstanbul bilmecesi! Boş koltuk için Gürsel Tekin iddiası 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Temmuz 2023 21:19 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 21:25
CHP'de İstanbul bilmecesi! Boş koltuk için Gürsel Tekin iddiası 

Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi yasak alması sebebiyle boşalan İstanbul İl Başkanlığı koltuğu için farklı isimler gündeme gelirken CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin'in bu koltuğa yakın olduğu öne sürüldü. Seçim döneminde Kılıçdaroğlu'nun 'Kars' çağrısına uymayan Tekin'in il başkanı olduğu iddiası seçmenden tepki topladı. 

CHP​'de seçim mağlubiyetinin ardından 'değişim' sesleri tabana kadar yayılırken MYK üyelerinden başlayarak danışmanlarına kadar değiştiren Kemal Kılıçdaroğlu​'nun yeni bir atama daha yaptığı iddia edildi. 

Gazeteci Canan Kaya, siyasi yasak alan Canan Kaftancıoğlu​'nun ardından boş kalan CHP İstanbul İl Başkanlığı​ görevine, CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin​'in atandığını öne sürdü. Kaya söz iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından, "CHP eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, önümüzdeki hafta CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilmesi bekleniyor" dedi. 

İddialara ilişkin Gürsel Tekin'den ise henüz bir açıklama gelmezken gazeteci Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin ile görüştüğünü belirterek, Tekin'in "Evet Sayın Genel Başkanla, İstanbul üzerine Türkiye üzerine yaklaşan yerel seçimler üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptık" dediğini belirtti. 

Bir kısım CHP seçmeni sosyal medyada Gürsel Tekin kararına tepki göstererek, seçim öncesi yaşanan restleşmeye dikkat çekti. 

KARS YERİNE İSTANBUL! 

28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinden önce 'Kars'ta' görevlendirilen Tekin, Kılıçdaroğlu'na rest çekerek "12 milyon seçmenin olduğu, sokak sokak bildiğim İstanbul’da çalışmaya devam edeceğim. Özellikle oy kaybettiğimiz veya yeterli oyu alamadığımız ilçelerimizde olacağım" demiş, ardından geri adım atarak "Tabi ki Kars'a gideceğim. Sayın Genel Başkanımızla da görüştük" demişti.

ADAYLIĞA GÖZ KIRPTI

CHP Eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, seçim yenilgisinin ardından partisine eleştirilerde bulunmuş, "Seçimden seçime sahaya çıkarsanız olmaz" ifadelerini kullanmıştı. 

Kongre takvimine dikkat çeken Tekin, ayrıca Kılıçdaroğlu'nun çekilmesi halinde genel başkanlığa da aday olacağını açıklamıştı.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...