Tgrt Haber

'Atatürk gelse kurultayı kazanamaz' diyen Muharrem İnce'den Özgür Özel'e tebrik

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2023 19:05 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 19:17
'Atatürk gelse kurultayı kazanamaz' diyen Muharrem İnce'den Özgür Özel'e tebrik

Dün gece saatlerine kadar süren CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndan zaferle ayrılan Özgür Özel'e ilk tebrik eski yol arkadaşı Muharrem İnce'den geldi. CHP'nin yeni genel başkanı olan Özel'i sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik eden İnce, daha önce "Atatürk gelse kurultay şansı zor olur" demişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda, genel başkanlık seçimi için yapılan oylamada 1366 delegeden 812 oy alan Özgür Özel, CHP​'nin 8. Genel Başkanı seçildi. 

Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk siyasi partisi CHP'nin Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra 8. Genel Başkanı oldu.

İMAMOĞLU SONUÇLARI AÇIKLADI

İlk turda salt çoğunluğu alamayan iki liderin yarışında seçim ikinci tura kaldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde kürseye gelen Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu​, CHP’nin yeni Genel Başkanı'nın 812 oy alan Özgür Özel'in olduğunu duyurdu. 

MUHARREM İNCE​'DEN TEBRİK MESAJI

Özel'e çok sayıda siyasi parti liderinde tebrik mesajları geldi. Bunlardan biri de eski yol arkadaşı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ydi. 

X hesabından açıklama yapan İnce, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevine seçilen Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor, başarılar diliyorum" notunu düştü. 

https://twitter.com/vekilince/status/1721120207228264879

"ATATÜRK GELSE ŞANSI AZ OLUR" 

Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından; İnce'nin 'Atatürk gelse kurultay şansı zor olur' sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. 

İnce, gazeteci İsmail Saymaz'a verdiği bir röportajda CHP'deki değişim çağrıları ile ilgili konuşmuş, "Atatürk gelse kurultay şansı zor olur. Yapı dönüştürüldü çünkü. Kakofoni devam ettiği sürece büyükşehirler de kaybedilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...