Tgrt Haber

Aytuğ Atıcı'dan CHP yönetimine sert eleştiri: Bu zihniyet partiyi toparlayamaz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
07 Ağustos 2023 17:54 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 18:00
Aytuğ Atıcı'dan CHP yönetimine sert eleştiri: Bu zihniyet partiyi toparlayamaz

CHP'li Aytuğ Atıcı, Kılıçdaroğlu yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Seçimlerdeki başarısızlık nedeniyle değişimin şart olduğunu söyleyen Atıcı, "CHP'yi bu hale getiren zihniyetin partiyi toparlaması beklenemez" dedi.

Seçimlerdeki başarısızlığın ardından kurultay kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) değişim​ beklentileri günden güne artarken, CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na yönelik tepkiler de büyüyor. 

CHP'li Aytuğ Atıcı, istifa çağrılarına rağmen koltuğunu bırakmayan Kılıçdaroğlu ve ekibini yerden yere vurdu. Yönetime yönelik eleştirileri nedeniyle partideki görevinden alınan Atıcı, değişim talebini bir kez daha yineledi.

'MUTLAKA DEĞİŞİM OLMALI'

TV 100'de açıklamalarda bulunan Atıcı, CHP yönetimini şu sözlerle eleştirdi:

"Bugün CHP eğer bu durumdaysa, seçimlerde başarı sağlamıyorsa partimiz kendi tüzüğünden ve geleneklerinden kopmaya başlamışsa partiyi bu hale getiren zihniyetin partiyi toparlaması beklenemez. O yüzden mutlaka bir değişim olması gerekiyor ve inandırıcı olması gerekiyor. Milletvekilliğin 3 dönemle sınırlandırılması. Demokrasilerde böyle bir şey olmaz. Bizler milletin vekaletini alarak siyaset yapıyoruz. Milletin ve üyenin desteğini alarak parlamentoya girerseniz çok farklı olur."

KILIÇDAROĞLU GÖREVİNE SON VERDİ

Bir süredir Parti İçi Eğitim Sorumluluğu görevini yürüten Aytuğ Atıcı, CHP yönetimine yönelik eleştirileri nedeniyle temmuz ayının başında Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevden alınmıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun mesajında şu ifadeler yer almıştı:

“Sayın Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Sayın Hocam. CHP Genel Başkanlığı nezdinde parti içi eğitim sorumlusu sıfatıyla görevlendirmeniz 3 Temmuz 2023 tarihi itibariyle sonlanmış bulunmaktadır. Yürütmüş olduğunuz görev esnasında yaptığınız çalışmalar ve değerli katkılar için teşekkür eder, bundan böyle de partimiz, ülkemiz ve halkımız yararına sürdüreceğinize inandığım gayretlerinizle başarılar dilerim.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...