Tgrt Haber

Mustafa Sarıgül CHP'nin İBB adayı mı olacak? İddialara sessizliğini bozdu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
07 Ağustos 2023 12:37 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 12:59
Mustafa Sarıgül CHP'nin İBB adayı mı olacak? İddialara sessizliğini bozdu

CHP'nin İBB adayı kim olacağı merak edilirken, geçtiğimiz günlerde Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül'ün adının geçmesi gündeme bomba gibi düştü. Sarıgül, hakkında yapılan İmamoğlu'nun yerine geçeceği iddialarına cevap verdi.

Seçimlerden sonra suların durulmadığı CHP'de şimdi de İBB​'de adaylık için ortalık karıştı. Genel Başkanlık için 'değişim' ateşini fitilleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​, ısrarcı tavırlarından dolayı Kılıçdaroğlu​ ile arasında gerilim gitgide tırmandı. Hal böyle olunca yaklaşan yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nu İBB'de gözden çıkardığı düşünüldü. Geçtiğimiz günlerde de Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül'ün yerel seçimlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerine aday olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

"KÜLLİYEN PALAVRA"

Konuyla ilgili sessizliğini bozan Sarıgül, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Gazeteci Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan'ın aklında böyle bir düşünce var. Ne de böyle bir şeyi konuştuk. Gündemde böyle bir konu yok. Ben bir kere o makama aday oldum. Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Söz konusu bile değil, lafı bile geçmedi, geçmeyecek" dedi.

"BEN VEFALI ADAMIMDIR"

Kılıçdaroğlu'nun liderliği ile ilgili tartışmaları ve partideki değişim arayışı konusunda da açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Ben vefalı adamımdır. Bugün bu tartışmaların dışındayım, Kemal Bey'in yanındayım. Ona destek oluyorum. Moral bulsun diye kendisini Erzincan'a davet ettim. O da kalktı geldi. Örgütçüyümdür. Güzel bir gezi organize ettik. Çok destek gördü, mutlu oldu" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Erzincan gezisi

OĞLU EYÜPSULTAN'A ADAY MI OLACAK?

Mustafa Sarıgül, oğlu Emir'in Eyüpsultan'a aday olacağı iddialarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“Emir kendi başına bir adam. Yıllardır siyasetin içinde. Evet istiyor. Kardeşleri de destekliyor. Eyüsultan mı, başka yer mi bilmiyorum. Kendi bildiği iş, kendi siyasi çalışması. Benimle alakası yok.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...