Tgrt Haber

Babacan açıkladı! 6'lı masanın ilk icraatı duyanları şoke etti

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
05 Kasım 2022 09:06 - Güncelleme : 05 Kasım 2022 09:19
Babacan açıkladı! 6'lı masanın ilk icraatı duyanları şoke etti

Son dakika haberi: 6'lı masa ortaklarından biri olan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, ilk icraatlarını katıldığı bir canlı yayında açıkladı. Babacan, bildirilerin dili, yazı fontu, puntosu, kağıttaki kenar boşluklarının belirlendiğini söyledi.

2023 seçimlerine az bir zaman kala 6'lı masa​ bugüne kadar yaptığı toplantılarda hala bir aday​ belirleyemedi. Fakat 6'lı masanın ortaklarından biri olan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan​, ilk icraatlarını katıldığı bir canlı yayında açıkladı. Babacan, yazı fontu, puntosu, kenar boşlukları ve kullanılacak dilin belirlendiğini söyledi.

YAZI PUNTOSU VE FONTU BELİRLENDİ

Ali Babacan katıldığı yayında masada bir çalışma grubu kurduklarını, bu grubun çalışmalarına süratle başladığını söyledi.

Babacan, 6'lı masanın çalışmasını heyecan dolu sözlerle anlattı:

Ortak çalışma grubumuzu 2 Ekim'de kurduk ya, arkadaşlar hemen 8 Ekim'de çalışmaya başladı. Çalışma esas, usüllerini belirlediler. Yazılacak metinlerde kullanılacak punto, font, satır aralığı, marjlar, metinlerin dili...

Sunucunun, '6'lı masada Almanya modeli' sözleri sonrası Babacan, "Almanya, Hollanda​ gibi iyi çalışan demokrasi modelleri. İtalya'da mesala sık sık kavga ediyorlar. Kim niye dağılıyor, kim nasıl birlikte yapabiliyor? Türkiye bu süreci ilk defa yaşayacak." ifadelerini kullandı.

6'LI MASA 7 KEZ TOPLANDI

6'lı masa bugüne kadar 7 kez toplandı. Toplantıların sonucunda henüz bir aday belirlenemedi veya karar alınamadı. Eleştirilen odağındaki masada bugüne kadar 7 kez de bildiri yayınlandı.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 6 Kasım 2022 05:03

????

A 5 Kasım 2022 20:16

Ali Ergin Ateş çemberi içindeki bir coğrafyada Türkiye'nin o kadar zamanı yok bu iş çocuk oyuncağı değil Devletin dönen tekerine çomak sokmayın. Gidin yerinize yatın.

hacı 5 Kasım 2022 09:36

sandalyenin rengini de belirleyin kimse merakta kalmasın

Sonraki Haber Yükleniyor...