Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' mesajı: Rusya ve Ukrayna anlaşmaya olumlu bakıyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
09 Mart 2023 13:59 - Güncelleme : 09 Mart 2023 16:36
Son dakika! Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' mesajı: Rusya ve Ukrayna anlaşmaya olumlu bakıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 18 Mart'ta süresi dolacak 'tahıl koridoru' anlaşmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hem Ukrayna hem de Rus tarafının anlaşmanın uzatılmasına sıcak baktığını kaydeden Bakan Akar, konuya ilişkin görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan 'gıda krizi' riskini ortadan kaldırılması amacıyla Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan 'tahıl koridoru' anlaşmasında süre 18 Mart'ta dolacak. Gıda krizinin yeniden baş göstermesini önlemek için diplomatik temaslar sürerken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​ konuya ilişkin olumlu mesajlar verdi.

"UKRAYNA VE RUSYA​'NIN TAVRI OLUMLU"

Görüşmelerdeki son duruma ilişkin bilgi veren Bakan Akar, "Tahıl girişiminin tarafları olan BM​, Ukrayna​ ve Rusya ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ukrayna, girişimin ikinci defa uzatılmasına yönelik olumlu görüşünü açıkladı. Rusya da benzer şekilde girişimin uzatılması konusunda olumlu tavır sergiliyor" diye konuştu.

BUGÜNE KADAR 23,5 TON TAHIL TAŞINDI

Tahıl koridorundan bugüne kadar 790 gemi ile 23,5 milyon tona yakın tahılın taşındığını belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şöyle devam etti:

"Tahıl girişiminin tarafları BM, Ukrayna ve Rusya ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tüm tarafların katkısıyla tahıl girişiminin devam edeceğini temenni ediyor ve bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...