Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsrailli mevkidaşına 'Mescid-i Aksa' uyarısı: Provokatif eylemler kabul edilemez

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Ocak 2023 19:05 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 23:56
Son dakika! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsrailli mevkidaşına 'Mescid-i Aksa' uyarısı: Provokatif eylemler kabul edilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Türkiye'nin Filistin meselesindeki hassasiyetini ileten Bakan Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa'nın statüsünün korunmasının önemini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, İsrail'in yeni Dışişleri Bakanı Eli Cohen​ ile akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşını yeni görevi için tebrik etti.

Cohen’e Türkiye​'nin Filistin​ meselesindeki hassasiyet ve beklentilerini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, bu çerçevede İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya yönelik dünkü provokatif eyleminin kabul edilmez olduğunu vurguladı. 

Mescid-i Aksa’nın statüsünün korunmasına verilen önemin altını çizen Çavuşoğlu, her türlü provokatif eylemden kaçınılmasını beklediklerini muhatabının dikkatine sundu. 

Söz konusu bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

"Bakan Çavuşoğlu Cohen’e, ülkemizin Filistin meselesindeki hassasiyet ve beklentilerini hatırlatmış, bu çerçevede, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya yönelik dünkü provokatif eylemini kabul edilmez bulduğumuzu vurgulamıştır.

Bakan Çavuşoğlu, Mescid-i Aksa’nın statüsünün korunmasına verdiğimiz önemin altını çizmiş, her türlü provokatif eylemden kaçınılmasını beklediğimizi muhatabının dikkatine getirmiştir"

Görüşmede ayrıca iki bakan, ikili ilişkileri geliştirmek üzere birlikte çalışma konusunda mutabakata vardı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...