Tgrt Haber

Son dakika! 11 yıl sonra ilk ziyaret: Bakan Çavuşoğlu yarın Mısır'a gidiyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Mart 2023 13:05 - Güncelleme : 17 Mart 2023 14:03
Son dakika! 11 yıl sonra ilk ziyaret: Bakan Çavuşoğlu yarın Mısır'a gidiyor

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin davetine karşılık olarak 18 Mart'ta Mısır'a gidecek. 11 yılın ardından Mısır’a Dışişleri Bakanı düzeyinde ziyaret yapılacak.

Muhammed Mursi darbesiyle başlayan ve uzun yıllar ilişkilerin askıya alındığı Mısır​ ile normalleşme adımları sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yarın Kahire​'ye ziyarette bulunacak.

11 YIL SONRA DIŞİŞLERİ DÜZEYİNDE İLK RESMİ TEMAS

Çavuşoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin görüşmede, Türkiye-Mısır ikili ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Bakan Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonra Türkiye​'den Mısır'ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı olacak.

MISIR'DAN TÜRKİYE'YE DEPREM DAYANIŞMASI

Bakan Şukri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 27 Şubat'ta dayanışma ve taziyede bulunmak için Türkiye'yi ziyaret etmiş ve Bakan Çavuşoğlu ile görüşmüştü. Mısır ayrıca, Türkiye'ye depremzedeler için insani yardım göndermişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...