Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan AB'ye vize kolaylığı çağrısı: Somut adımlar atılmalı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 10:04 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 16:00
Bakan Fidan'dan AB'ye vize kolaylığı çağrısı: Somut adımlar atılmalı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB yetkilisi Oliver Varhelyi ile kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan başta vize kolaylığı sağlanması olmak üzere birçok konuda AB'nin somut adımlar atması gerektiğinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Türkiye-AB ilişkilerine dair Avrupa Birliği Komisyonu ile AB​ Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell​ ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Fidan hazırlanan Ortak Bildirimin, öngörülenin aksine, geçen hafta düzenlenen AB Zirvesi'ne ele alınmayıp, bir sonraki zirveye bırakılmasının doğru olmadığını ifade etti.

"AB DAHA SAĞDUYULU BİR TUTUM SERGİLEMELİ"

AB Komisyonu Üyesi Varhelyi'ye Avrupa Birliği'nin Türkiye​ konusunda daha hakkaniyetli, daha sağduyulu bir tutum sergilemesi gerektiğini söyleyen Bakan Fidan, küresel sınamaların yoğunlaştığı günümüzde AB'nin stratejik bir bakış açısıyla hareket ederek Türkiye ile ilişkileri ilerletmesi gerektiğine dikkati çekti.

"EN KISA SÜREDE SOMUT ADIMLAR ATILMALI"

Türkiye'nin, Gümrük Birliğinin güncellenmesi, yatırım alanında iş birliğinin artırılması ve vize kolaylığı sağlanması gibi konularda Avrupa Birliği'nin en kısa zamanda somut adımlar atması beklediğini hatırlattı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...