Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan Irak, Suudi Arabistan ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüşme

20 Temmuz 2023 23:19 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 23:57
Bakan Fidan'dan Irak, Suudi Arabistan ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüşme

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Suudi Arabistan ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüştü. Görüşmede Avrupa'da artan İslam karşıtlığı ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, IrakSuudi Arabistan​ ve Mısırlı mevkidaşlarıyla bir dizi temaslarda bulundu.

Görüşmelerde İsveç'in başkenti Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği’nin önünde Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen saldırı başta olmak üzere, Avrupa'da artan İslam karşıtlığı ele alındı.

Avrupa’da her geçen gün artmakta olan İslam karşıtlığına karşı İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün (20 Temmuz) Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ve Mısır​ Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile telefon görüşmeleri gerçekleştirmiştir.

Görüşmelerde, bugün Stokholm’deki Irak Büyükelçiliği’nin önünde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen aşağılık saldırı çerçevesinde, Avrupa’da her geçen gün artmakta olan İslam karşıtlığı ve dinimize yönelik nefret suçlarına ilişkin İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçirilmesi ve alınacak ortak tedbirler görüşülmüştür."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...