Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan'dan kritik temas: Blinken ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Haziran 2023 16:15 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 17:44

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Londra'da ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile görüştü. İki ismin Türkiye'nin F-16 satın alma talebi, Ukrayna-Rusya savaşı ve bölgesel konuları konuştuğu öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Ukrayna İyileştirme Konferansı için gittiği Londra'da ABD​ Dışişleri Bakanı Antony Blinken​ ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. TRT muhabiri Zeynep Eryılmaz'ın Londra'daki zirveye ilişkin aktardığı bilgilere göre; Fidan ve Blinken yaklaşan NATO​ zirvesi ve enerjide Türkiye​ ve ABD'nin işbirliğine değindi. İki isim Türkiye'nin F-16 satın alma talebi, Ukrayna-Rusya savaşı ve bölgesel konuları da görüştü.

"TARTIŞACAĞIMIZ, KONUŞACAĞIM ÇOK KONU VAR"

Blinken, kritik görüşme öncesi yaptığı açıklamada eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mükemmel bir şekilde çalıştıklarını şimdi de Hakan Fidan ile çalışmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

"BLINKEN'LA ÇALIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

ABD ve Türkiye'nin konuşması gereken çok önemli konular olduğunu vurgulayan Blinken "Tartışacağımız konuşacağımız çok sayıda konu ve başlık var" ifadesini kullandı. Bakan Fidan ise, "Bugün Londra’da Ukrayna’da olan desteğimizi göstermek için bulunuyoruz. Bu toplantıda aynı zamanda ikili konuları ele alacağız" dedi.

Bakan Fidan, şöyle devam etti:

"Bildiğiniz üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden geçen yıl İspanya'nın başkenti Madrid'de Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasını kurmuştu. Mekanizmanın amacı, çözüm bekleyen konuları ele almak ve işbirliğimizi daha da derinleştirmek için fırsatları araştırmaktır. Bu nedenle, Bakan Blinken'la birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum."

Son dakika! Bakan Fidan'dan kritik temas: Blinken ile görüştü

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın söz konusu konferans marjında ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir" ifadesi kullanılmıştı.

Açıklamada, Birleşik Krallık ve Ukrayna tarafından ortaklaşa düzenlenecek 2023 Ukrayna İyileştirme Konferansı, sonuncusu Lugano’da İsviçre ile birlikte gerçekleştirilen yıllık etkinliklerin devamını teşkil etmektedir. Söz konusu konferanslar Ukrayna’nın kalkınmasına ve savaş sonrası yeniden inşasına odaklanmaktadır" denilmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...