Tgrt Haber

Bakan Nebati'den tribünlerdeki hükümete yönelik protestolara sert tepki: Ahlaksızlıklarla mücadele ediyoruz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2023 17:59 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 18:07
Bakan Nebati'den tribünlerdeki hükümete yönelik protestolara sert tepki: Ahlaksızlıklarla mücadele ediyoruz 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tribünlerde hükümete yönelik tepkiler sonrasında açıklamalarda bulundu. "Çalışırken ahlaksızlıklarla da mücadele ediyoruz" diyen Bakan Nebati, "Provokasyonlardan medet umsa da bizler metanetimizi sonuna kadar koruyarak tarihimizden ve milletimizden aldığımız güç ve sarsılmaz iradeyle vatandaşlarımıza ve ülkemize hizmet yolunda kararlı adımlar atmaya tereddütsüz devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ sonrası binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yıkılan binalar sonrasında deprem bölgesinde çadır ihtiyacı baş gösterirken yurdun dört bir yanından toplanan yardımlar tırlara yüklenerek yola sevk edildi. Depremzede vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yaralarını sarmak için tüm Türkiye​ tek yürek oldu. Yaşanan bu birliktelik spor müsabakalarına da yansıdı. İlk önce Trabzonspor evinde ağırladığı Basel maçına tüm taraftar grubunu davet etti. Depremden etkilenen illerimizin plakası maçın dakikasına yansıdığı zaman tüm tribünler ‘Burada’ diyerek bağırdı. 

DEVLET BAHÇELİ SPOR KULÜPLERİNE SESLENDİ

Fenerbahçe tribünleri de deprem sonrası ertelenen maçta Konyaspor’u 4-0 mağlup etti. Maçı tribünden takip eden taraftarlar atkılarını sahaya atarak depremzede vatandaşlarla dayanışma içerisinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Ancak başın bazı bölümlerinde hükümete yönelik protesto tezahüratlarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tepki geldi. Bahçeli kulüp başkanlarına maçların seyircisiz ya da gerekli önlemlerin alınarak oynanması için adım atması çağrısında bulundu. 

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından dakikalar sonra bu sefer Beşiktaş-Antalyaspor maçında hükümete yönelik protestolar gerçekleşti. Bu durum sonrası MHP lideri Beşiktaş kulüp üyeliğinden ayrıldı.

NEBATİ'DEN SERT TEPKİ: AHLAKSIZLIKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarındaki tribün provokasyonuna tepki gösterdi. "Çalışırken ahlaksızlıklarla da mücadele ediyoruz" diyen Nebati, “Her ne kadar birileri böylesi bir süreçte dahil siyasi çıkar hesaplarına düşmüş olsa da gerçek dışı kötü çarpıtmalara girişerek, hatta tribünlere siyaset sokmaya çalışarak maksatlı provokasyonlardan medet umsa da bizler metanetimizi sonuna kadar koruyarak tarihimizden ve milletimizden aldığımız güç ve sarsılmaz iradeyle vatandaşlarımıza ve ülkemize hizmet yolunda kararlı adımlar atmaya tereddütsüz devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...