Tgrt Haber

Bakan Özer'den Fransız Charlie Hebdo dergisine tepki: Alçak bir söylem

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2023 16:10 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 16:48
Bakan Özer'den Fransız Charlie Hebdo dergisine tepki: Alçak bir söylem

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde de büyük bir yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle alay eden Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer sert tepki gösterdi.

Tüm Türkiye​'yi hüzne boğan Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep​, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın en son yaptığı açıklamada, deprem​ can kaybının 8 bin 574'e yükseldiğini yaralı sayısının ise 49 bin 133'e çıktığını aktardı. 

ALÇAK PAYLAŞIM!

Türkiye'nin 4. seviye alarm duruma geçtiği deprem felaketinde dünyanın birçok yerinden yardım gelirken Fransız dergisi Charlie Hebdo'dan alçak bir paylaşım geldi. Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo, Türkiye'de yaşanan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği depremlerle alay etti. Derginin depremle alakalı yayınladığı sözde çizimde, "Türkiye'de deprem. Tank yollamaya bile gerek yok" yazdığı görüldü.

BAKAN ÖZER'DEN SERT TEPKİ

Fransız Charlie Hebdo dergisinin, binlerce kişinin hayatını kaybettiği Türkiye'deki depremlerin ardından "Tank göndermeye ihtiyaç kalmadı" ifadesiyle yayımladığı karikatüre tekpi gösteren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları kaydetti:

"Orada depremdeki yıkık binaları gösterip 'tankla girmemize gerek kalmadı' diye alçak bir şekilde böyle bir söylemin Fransa'dan dünyaya aktarılması, depremle ilgili bizim motivasyonumuzu 10 kat daha artırıyor. El ele vererek inşallah çok kısa sürede bu süreçleri atlatacağız. Sonra hasarlı, yıkılan binalarla ilgili bakanlıklarımız, hükümetimiz her türlü desteği verecek. Sayın Cumhurbaşkanı'mız olayın başından itibaren tüm bakanlarımızı sahaya gönderdi. AFAD Başkanlığı, Fuat Oktay başkanlığında süreçleri sürekli koordine ediyor, sürekli iletişim halindeyiz. Şu an itibarıyla hiçbir problemimiz yok. Tabii zamana ihtiyacımız var. Zamanla yarışıyoruz. İnşallah her geçen dakika çok daha güzel haberlerle, kurtarılan vatandaşlarımızla, sağlığına, ailelerine kavuşan vatandaşlarımızla tüm Türkiye'ye moral, motivasyon, destek vereceğiz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
__avsn21 8 Şubat 2023 21:15

Hsabı nasıl olcam

Mehmet sadık bağ 8 Şubat 2023 18:06

Allahım ümmeti Müslümanın yardımcısı olsun. Bu köpeklere zamanı gelince cevap vermeyi Nasib et Allahım

Sonraki Haber Yükleniyor...