Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Şimşek ekonomideki 'acil önceliği' açıkladı!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2023 18:15 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 18:42
Son dakika! Bakan Şimşek ekonomideki 'acil önceliği' açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden İngilizce bir paylaşım yaptı. Şimşek yaptığı paylaşımda, "Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı. 

Hazine ve Maliye BakanıMehmet Şimşek​, sosyal medya hesabından ekonomiye ilişkin 'şeffaflık' mesajı verdi. Şimşek "Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye​ oluşturmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık​, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacak" derken acil önceliğin de güvenilir bir program tasarlamak olduğunu belirtti. 

Yeni ekonomi​ modeline ilişkin de ayrıntı veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamasını İngilizce olarak yapmayı tercih etmesi, uluslararası piyasalarada mesaj verdiği şekilinde yorumlandı. 

"ACİL ÖNCELİĞİMİZ GÜVENİLİR BİR PROGRAM TASARLAMAKTIR"

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ettiği mesajında, "Beş yıllık bir aradan sonra, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin ederek ayrı bir onur ve ayrıcalığa sahip oldum. Bu sıfatla halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bana emanet eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a minnettarım.

Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır.

Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz.

Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır" ifadelerini kullandı.  

https://twitter.com/memetsimsek/status/1666459007387684865

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor... 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...