Tgrt Haber

Bakan Uraloğlu'ndan İsrail ve Filistin'deki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama: Her türlü operasyona hazırız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
11 Ekim 2023 14:00 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 01:52

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar nedeniyle bölgeden uzaklaşmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi hakkında açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı ile koordine halinde olduklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Gerekirse havadan ve denizden her türlü tahliye operasyonu yapmaya hazırız" dedi.

İsrail ve Filistin​ arasındaki çatışmaların 5'inci gününde bölgede gerilim giderek tırmanıyor. Hamas​'ın ataklarına karşı hava saldırılarıyla karşılık verip Gazze​ şeridini ablukaya alan İsrail ordusu kara harekatına hazırlanıyor. Savaştan kaçmak isteyen on binlerce kişi havalimanlarına akın ediyor.

Çatışma​ bölgesinde bulunan Türk vatandaşların tahliyesiyle ilgili hükümetten kritik bir açıklama geldi. AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki Türklerin tahliyesi için gereken hazırlıkların yapıldığını söyledi.

"DENİZDEN VE HAVADAN OPERASYONA HAZIRIZ"

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Konuyu birinci derecede Dışişleri Bakanlığımız yürütüyor. Dışişleri Bakanlığımız ile koordineliyiz. Gerek duyulması halinde denizden, havadan her türlü operasyonu yapmayla ilgili hazırlığımız var" şeklinde konuştu.

"GÜVENLİK SAĞLANANA KADAR BEKLEYİN"

İsrail'e uçuşları durdurduğunun hatırlatılması üzerine Uraloğlu, bölgedeki şartların uçuş güvenliği için müsait olmadığını ifade etti.

THY ve Pegasus'un kararı kendilerinin aldığını, bakanlığın da bu kararı desteklediğini dile getiren Bakan Uraloğlu, "Bizim vatandaşımız da olabilir, başka ülke vatandaşları da olabilir; onların güvenliği bizim için birinci derecede önemli. Onlarla istişare içindeyiz. Uçuş güvenliği sağlanıncaya kadar ya da emin oluncaya kadar uçulmamasını tavsiye diyoruz" diye konuştu.

AKDENİZ'DEKİ GEMİLERİ DE UYARDI

Bakan Uraloğlu, Akdeniz'de alarm seviyesine geçilmesi konusunda ise "Oradaki limanlarla ilgili şu anda risk var. O limanlarda risk olunca biz de buraya seyahat edecek olan Türk bayraklı gemileri uyarıyoruz. Buna göre hareket etmelerini istiyoruz. Onun için böyle bir uyarı yaptık" dedi.

Bölgedeki limanlara ancak üçüncü seviye güvenlik önlemi alarak yanaşılmasının söz konusu olduğunu belirten Uraloğlu, "Güvenlik derecesini azaltıp artırmak veya tamamen kaldırma noktasında şartları takip ediyoruz. Şartlar netleştiği zaman ve yeni bir karar almamız gerektiğinde o kararı alacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları (THY), İsrail'de yaşanan mevcut durum nedeniyle bu ülkeye seferlerine ara verdi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, seferlerin durdurulduğunu belirterek, "İsrail'de yaşanan mevcut durum sebebiyle seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir" ifadesini kullandı.

Pegasus Hava Yolları da uçuşlara ara verildiğini "İsrail’deki mevcut koşullar sebebiyle tüm İsrail kalkışlı ve varışlı seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir" açıklamasıyla duyurdu.

Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...