Tgrt Haber

BBP lideri Mustafa Destici'den HÜDA-PAR açıklaması: Vaatlerini doğru bulmuyoruz

23 Mart 2023 14:00 - Güncelleme : 23 Mart 2023 14:56
BBP lideri Mustafa Destici'den HÜDA-PAR açıklaması: Vaatlerini doğru bulmuyoruz

Cumhur İttifak'ının ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici, ittifaka desteğini açıklayan HÜDA-PAR hakkında konuştu. Destici, parti olarak HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmadıklarını söyledi.

Türkiye​ 52 gün sonra sandık başına gidiyor. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı​ ve milletvekili seçimlerinde Türk halkı, kararını verip sandığa oyunu bırakacak. Seçimlere çok az bir sürenin kaldığı bu günlerde Cumhur İttifakı​ ve Millet İttifakı görüşmelerine hız kesmeden devam ederken Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan HÜDA-PAR tartışmalara yol açmıştı. Cumhur İttifakı ortaklarından BBP'nin lideri Mustafa Destici de konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"VAATLERİNİ DOĞRU BULMUYORUZ"

NTV'nin sorularını cevaplayan Destici, 14 Mayıs​ seçimlerinde Cumhur İttifakını destekleyeceklerini açıklayan HÜDA-PAR için kendilerini parti olarak vaatlerini doğru bulmadıklarını söyledi. Seçimlerede partisinin oy oranı hakkında da konuşan Destici, "Gerçekçi olmamız gerekirse bu seçimde oy hedefimiz yüzde 4-5" dedi.

ERDOĞAN: TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün katıldığı canlı yayında HÜDA PAR ile ilgili soru üzerine “HÜDA PAR’la ilgili uydurma yaklaşımlar var, çirkinlikler var. HÜDA PAR bunları kabul etmiyor, bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz diyor, tamamen yerli ve milli yapı. Biz ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Uyum olmasa Cumhur İttifakının içerisinde yol yürümeyiz. HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına desteğini önemli ve kıymetli buluyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...