Tgrt Haber

Son dakika! Beştepe'deki 'Cumhur' zirvesi sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'yi kabul etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Mart 2023 13:17 - Güncelleme : 20 Mart 2023 20:01
Son dakika! Beştepe'deki 'Cumhur' zirvesi sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'yi kabul etti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi Beştepe'de kabul etti. İki liderin kritik görüşmesinde, yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimiyle ilgili ittifak ve iş birliği çalışmalarının ele alındı. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından resmi bir açıklama yapılmazken yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimiyle ilgili ittifak ve işbirliği çalışmalarını ele aldı.

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için gün sayıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın seçim tarihini duyurmasından sonra hem Cumhur İttifakı​'nda hem de Millet İttifakı'nda görüşmeler hız kazandı. Ankara'da hareketlenen siyasette yeni bir gelişme yaşandı. Cumhur İttifakı'nın en büyük iki bileşeni bir kez daha bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP lideri Devlet Bahçeli’yi kabul etti. İki liderin kritik görüşmesinde, yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimiyle ilgili ittifak ve iş birliği çalışmalarının ele alındı. 

TOPLANTI SONA ERDİ 

Beştepe'deki toplantı yaklaşık 1 saat sürerken iki lider, milletvekili listeleri, TBMM takvimi konusunda fikir alışverişi yaptı. Liderler, yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimiyle ilgili ittifak ve işbirliği çalışmalarını ele aldı.

Toplantının ardından resmi açıklama yapılmadı. 

YENİDEN REFAH PARTİSİ İTTİFAKA KATILMADI

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım başkanlığındaki bir heyet Yeniden Refah Partisi'ne bir ziyaret gerçekleştirmişti. Ziyarette Yeniden Refah'ın ittifaka katılımı konusunda teklif iletilmişti.  Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, bugün Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı ile ilgili nihai kararını verdi. Herhangi bir ittifaka katılmadan seçimlere müstakil olarak gireceklerini söyleyen Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı.

HÜDA-PAR DESTEĞİNİ AÇIKLADI, ANAVATAN VE DSP YEŞİL IŞIK YAKTI

Öte yandan AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İtttifakı'na son dönemde destek açıklamaları gelmişti. HÜDA-PAR koşulsuz bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklamış, Anavatan Partisi ve Demokratik Sol Parti ise ittifaka yeşil ışık yaktıklarını beyan eden demeçler vermişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...