Tgrt Haber

Son dakika! Beştepe'de ittifak zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSP lideri Aksakal'ı kabul edecek

10 Mart 2023 15:23 - Güncelleme : 10 Mart 2023 17:59
Son dakika! Beştepe'de ittifak zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSP lideri Aksakal'ı kabul edecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'na kapıyı kapatıp Cumhur İttifakı'na göz kırpan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile bir araya gelecek. Kritik görüşme saat 18.00'de başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, seçimlerin 14 Mayıs​'ta yapılacağına ilişkin kararı imzaladı. Söz konusu kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla seçim​ takvimi resmen başladı. 65 gün sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 50'yi geçen aday olmazsa ikinci tur seçimleri 28 Mayıs​'ta yapılacak.

ANKARA'DA YOĞUN TRAFİK

Öte yandan seçimler için temaslarını sürdüren Cumhur İttifakı​'na yeni partilerin katılması gündemde. Dün Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de ittifaka yeşil ışık yakan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ağırlayacak. Kritik görüşme saat 18.00'de başlayacak.

Aynı saatlerde AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da ittifakın görüştürülmesi adımları kapsamında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret edecek.

CUMHUR İTTİFAKI'NA ILIMLI MESAJ

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini kesin bir dille ifade eden DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, dün akşam yaptığı açıklamalarla Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yaktı. Aksakal şöyle konuştu:

"HDP, Sayın Kılıçdaroğlu’na siyasi şantajda bulunuyorlar. Yani bizimle bu taleplerimizi karşılama noktasında hizalanmazsanız size Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek vermeyiz diyorlar. Böyle bir manzaranın bırakın içinde olmayı biz kenarında dahi durmayız, tam karşısında oluruz.

Bir kurgu var bu açık. Sürekli yine medyada, toplantılarda HDP masaya gelecek mi tartışması yaptırılıyor, oysa HDP‘nin masaya gelme gibi bir talebi yok ki. Onların tek istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim kademelerinde söz ve yer sahibi olabilmek. Ortaya konan bu kriterler DSP'nin tamamen reddettiği hadiselerdir. Kuruluşundan bu yana bu partinin kurucusu Bülent Ecevit ve o gün ne dediyse bugün biz aynı sözleri sarf ediyoruz. 

Görüşmelerimizden dolayı Cumhur İttifakının yanında olabileceğimiz öngörüleri son birkaç gündür daha yoğun konuşulmaya başlandı. Cumhur İttifakı da kendi yapısını genişletmek ve bu kriterleri hayata geçireceğine dair bize güvence vermesi halinde DSP niye görüşmesin?"

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...