Tgrt Haber

6'lı masaya kapıyı kapatan DSP lideri Aksakal, Cumhur İttifakı'na göz kırptı: Güvence verirlerse tabii ki görüşürüz

10 Mart 2023 10:35 - Güncelleme : 10 Mart 2023 13:55
6'lı masaya kapıyı kapatan DSP lideri Aksakal, Cumhur İttifakı'na göz kırptı: Güvence verirlerse tabii ki görüşürüz

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösteren Millet İttifakı'na destek vermeyeceklerini açıklayan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'na göz kırptı. Aksakal, DSP'nin benimsediği kriterlere güvence verilmesi halinde Cumhur İttifakı ile görüşebileceklerini söyledi.

Deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam ederken, Türkiye​'de gündem yeniden seçime evrildi. Cumhurbaşkanı​ adaylarının netleşmesi sonrası Cumhur İttifakı​ ve Millet İttifakıseçim​ stratejileri kapsamında yeni partilerle temas kurmaya başladı. Büyük Birlik Partisi ve HÜDA PAR'ın ardından Cumhur İttifakı'na katılacağı konuşulan Demokratik Sol Parti'den (DSP) olumlu sinyaller geldi.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini kesin bir dille ifade eden DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhur İttifakı'na yeşil ışık yaktı.

6'LI MASAYA DESTEK YOK

TRT Haber'e yaptığı konuşmada; HDP'nin, CHP'ye yönelik tutumunun 'siyasi şantaj' olduğunu söyleyen Aksakal, 6'lı koalisyonda yer almayacağını net ifade etti.

"Sayın Kılıçdaroğlu’na böyle bir şantajda bulunuyorlar. Yani bizimle bu taleplerimizi karşılama noktasında hizalanmazsanız size Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek vermeyiz diyorlar. Böyle bir manzaranın bırakın içinde olmayı biz kenarında dahi durmayız, tam karşısında oluruz."

"HDP'NİN NE İSTEDİĞİ ÇOK AÇIK"

Aksakal, HDP'nin masaya gelmek gibi bir isteğinin olmadığını kaydeden Aksakal, "Bir kurgu var bu açık. Sürekli yine medyada, toplantılarda HDP masaya gelecek mi tartışması yaptırılıyor, oysa HDP‘nin masaya gelme gibi bir talebi yok ki. Onların tek istediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim kademelerinde söz ve yer sahibi olabilmek" ifadelerini kullandı.

Önder Aksakal, DSP'nin 6'lı koalisyonda yer almama gerekçesiyle ilgili, "Ortaya konan bu kriterler DSP'nin tamamen reddettiği hadiselerdir. Kuruluşundan bu yana bu partinin kurucusu Bülent Ecevit ve o gün ne dediyse bugün biz aynı sözleri sarf ediyoruz" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NA YEŞİL IŞIK

Cumhur İttifakı'na açık kapı bırakan DSP Genel Başkanı Aksakal, "Bu görüşmelerimizden dolayı Cumhur İttifakının yanında olabileceğimiz öngörüleri son birkaç gündür daha yoğun konuşulmaya başlandı. Cumhur İttifakı da kendi yapısını genişletmek ve bu kriterleri hayata geçireceğine dair bize güvence vermesi halinde DSP niye görüşmesin" şeklinde konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...