Tgrt Haber

Beştepe'de kritik Kabine... Asgari ücret toplantısı öncesi son zirve

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 05:59 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 17:34

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Beştepe'de gerçekleşiyor. Zirvenin gündeminde Gazze'deki son durumun yanı sıra enflasyonla mücadele var. Ancak milyonların gözü yeni asgari ücret toplantısı öncesi yapılacak son değerlendirmede olacak.

Cumhurbaşkanlığı​ Kabinesi bugün kritik gündemlerle Başkent Ankara​'da toplandı. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde saat 15.45'te başlayan toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ önderlik ediyor.

11 ARALIK ÖNCESİ SON KABİNE 

Kabine​ toplantısında Gazze​'deki son durumun değerlendirilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'de İsrail'in orantısız şiddeti altındaki Filistin halkının yaşadığı insanlık trajedisinin sona ermesi için yaptığı diplomatik girişimler ve Türkiye'nin insani yardımları ele alınacak.

Kabine'nin diğer önemli başlıklarından ikisi de enflasyonla mücadelenin yanı sıra milyonlanlarca çalışanı ve emekliyi ilgilendiren "asgari ücret" konusu. Erdoğan ve kurmaylarının yeni asgari ücret için işçi ve işveren tarafları arasında 11 Aralık'ta yapılacak ilk toplantı öncesinde son durumu değerlendirerek yol haritasını belirlemesi bekleniyor.

ERDOĞAN YUNANİSTAN YOLCUSU

Diğer yandan son bir haftada yoğun bir görüşme trafiğinden geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'nin ardından bir kez daha yollara düşecek. Cumhurbaşkanı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ziyaretinin ardından bu kez Yunanistan'ı ziyaret edecek. Ziyarette, Ankara-Atina hattındaki son durum ele alınacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...