Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapıcı politikası Yunan basınında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 16:28 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 16:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapıcı politikası Yunan basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’a yapacağı ziyaret öncesi Yunan basını, iki ülke arasındaki ilişkileri ve son süreçte yanan olayları mercek altına aldı. Yunan basını, Erdoğan'ın yapıcı politikasına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDİK) 5'inci toplantısına katılmak üzere 7 Aralık'ta Yunanistan​'ı gidecek. Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinde yanında bakanlarında bulunduğu bir heyet eşlik edecek. Erdoğan'ın bu iki ülke arasındaki ilişkileri ileri bir düzeye taşıyacak olan ziyareti, Yunan basını tarafından merçek altına alındı.

Erdoğan'ın yapıcı politikasına dikkat çeken Yunan basını, manşetlerinde iki ülke arasındaki ilişkilerde seyreden olumlu havaya yer verdi. Eleftheria internet sitesinde; Erdoğan’ın Yunanistan ile ilişkilere yönelik yaptığı açıklamalar yer alıyor.

Erdoğan’ın 'Daha fazla dost, daha az düşman' vurgusuna dikkat çeken gazete, bu yaklaşım kapsamında atılacak adımların önemine değindi. Ek olarak haberde, Erdoğan’ın iki ülke arasındaki yeni döneme ilişkin temennilerine de yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapıcı politikası Yunan basınında

Başka bir haber ise ABD’nin Yunanistan ile Türkiye​ arasındaki Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısından memnuniyet duyduğu ifade ediliyor. Haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin, ABD'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de sükunetin sağlanması amacıyla Atina ile Ankara arasındaki görüşmelere her düzeyde destek verdiğine değiniliyor.

TÜRKİYE İLE ORTAK ARKEOLOJİK KAZILAR GÜNDEMDE

İki komşu ülkenin iş birliklerine yönelik haberler de Yunan basınında yer buluyor. Kathimerini haber sitesindeki haberde, iki ülkenin görüşmelerinde, Yunan tarafının hem eğitim hem de arkeoloji alanındaki önerileri paylaşılıyor.

Haberde, Yunan ve Türk arkeologların hem komşu ülkede hem de Yunanistan'da ortak kazı yapılması ele alınıyor. Gündemde öncelikle tarih öncesi dönem eserlerinin (M.Ö. 5.000) öne çıktığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapıcı politikası Yunan basınında

Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanı Kyriakos Pierrakakis'in ikili temaslara dahil olmasının da büyük ilgi gördüğü ifade ediliyor. Zira, Yunan tarafının mesleki eğitim konusunda bilgi alışverişi yapmakla ilgili önerisinin olduğu söyleniyor. Böyle bir iş birliği söz konusu olursa, sadece öğrenci değişimiyle değil, çeşitli alanlarda fikir ve bilgi alışverişinin olabileceği de belirtiliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...