Tgrt Haber

“Borç için cami satılacak” iddialarına belediyeden yalanlama!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 Temmuz 2023 07:57 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 07:57
“Borç için cami satılacak” iddialarına belediyeden yalanlama!

Son dakika haberi: İstanbul Bayrampaşa’da bazı yayın organlarında çıkan “Belediye borç batağına battı: iki cami satışa çıkarıldı” haberleri yalanlandı. Bayrampaşa Belediyesi söz konusu iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

Sosyal medyada gündem olan ve kısa sürede bazı basın yayın organları tarafından haberleştirilen “Belediye vergi borcuna karşılık iki camiyi satma kararı aldı” haberlerine yalanlama geldi. Söz konusu iddiaların odağındaki belediye olan Bayrampaşa​ Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Öncelikle yüce dinimiz İslam'ın kutsal mekanları camilerin belediyemizce satılması ve vasıflarının değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir" ifadelerini kullanan Bayrampaşa Belediyesi söz konusu iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

“CAMİİ SATIŞI YAPILMAMIŞ VE YAPILMAYACAKTIR”

Bayrampaşa Belediyesi'nin sosyal medya hesabından, 'Gündemi meşgul eden cami​ satıldı iddialarına yönelik açıklama' başlığıyla yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;

Bazı basın yayın organlarında ve çeşitli sosyal medya hesaplarında Bayrampaşa Belediyesi'nin ilçedeki 2 camiyi sattığı yönünde eksik ve hatalı bilgilerle yanıltıcı haber ve paylaşımlar yapılması sonrası kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapılması zarureti doğmuştur. Bu bağlamda, öncelikle yüce dinimiz İslam'ın kutsal mekanları camilerin belediyemizce satılması ve vasıflarının değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir. İlgili haberlerde bahsi geçen Kocatepe Ulu ve Ulubatlı Hasan camilerinin arsası 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanunu’nun geçici 8. maddesi kapsamında, Belediye Meclisimizin kararıyla Maliye Hazinesi’ne devredilecektir. Herhangi bir kurum ya da kuruluşla hiçbir suretle camii satışı yapılmamış ve yapılmayacaktır. Arsaları hazineye devredilen her 2 camii de, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı olarak aynı şekilde hizmet vermeye devam edecektir.

https://twitter.com/bpasabelediyesi/status/1677323800717807618

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...