Tgrt Haber

CHP’li Canan Kaftancıoğlu’ndan dikkatleri üzerine çeken PKK çıkışı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Fox TV
18 May 2023 13:49 - Güncelleme : 18 May 2023 13:55
CHP’li Canan Kaftancıoğlu’ndan dikkatleri üzerine çeken PKK çıkışı!

Son dakika haberi: 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan dikkatleri üzerine çeken PKK çıkışı geldi. Terör örgütü PKK’nın kurucusunun Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu “Kemal Kılıçdaroğlu'nun serbest bırakma yetkisi yoktur, yapmaz da” ifadelerini kullandı.

Türkiye​ 14 Mayıs’ta merakla beklenen seçime girdi. Çıkan sonuçların ardından 28. Dönem Milletvekili tercihleri belli oldu. Ancak Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirinin gereken yüzde 50 artı 1 oy alamaması nedeniyle seçim​ ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta tekrar kurulacak olan sandıklar ile Cumhurbaşkanı belli olacak. En çok oyu alan iki ismin olan Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek olan yarışı kimin önde bitireceği 10 gün sonra belli olacak.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

KAFTANCIOĞLU’NDAN İKİNCİ TUR AÇIKLAMASI…

Kritik seçimler öncesinde çalışmalarına başlayan partiler ve adaylar gerek katıldıkları televizyon programları ile gerek ise vatandaşlar ile buluşma gerçekleştirerek bu süreci yürütüyor. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Fox TV’de İlker Küçükkaya’nın ‘Çalar Saat’ programına konuk oldu.

28 Mayıs’taki seçimde Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını iddia eden Kaftancıoğlu terör örgütü PKK’ya yönelik dikkat çeken çıkışta bulundu.

Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Kemal Kılıçdaroğlu yargıya kimsenin müdahale etmemesini sağlayacak. 'Öcalan'ı serbest bırakacaklar' diye kara propaganda yaptılar. Osman Öcalan'ı televizyona çıkaran kimdi? Abdullah Öcalan terör örgütünün kurucusudur. Kesinleşmiş bir cezası var mıdır, vardır. Şu an cezasını çekiyor mudur? Çekiyordur. Kemal Kılıçdaroğlu'nun serbest bırakma yetkisi yoktur, yapmaz da. Osman Öcalan'ı televizyona çıkaran kimdi? Onların iktidarda kalabilmek için yaptıklarını, biz kazanmak için yapmayacağız.

Kaynak: Fox TV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...