Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan The Economist'in skandal kapağına tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2023 19:05 - Güncelleme : 04 May 2023 19:40
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan The Economist'in skandal kapağına tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, The Economist'in skandal kapağına sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "İstedikleri kadar hariçten gazel okumaya devam etsinler. Türk milletinin demokratik iradesini kimse gasp edemez. Halkımız gereken cevabı 14 Mayıs günü verecektir" dedi.

Türkiye​'deki milyonlarca seçmen 14 Mayıs’ta sandık başında gidip oyunu kullanacak. 9 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile seçmen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini yapacak. Kritik seçimler öncesinde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler de boş durmuyor. İngiliz The Economist dergisi, skandal bir kapağa imza attı.

SKANDAL KAPAĞA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Dergi manşetinden büyük puntolarla '2023'ün en önemli seçimi', 'Erdoğan Gitmeli' ve 'Demokrasiyi Kurtarın' gibi skandal ifadeler kullanıldı. 'Türkiye ve demokrasinin geleceği' alt başlığını tercih eden The Economist, daha önce bildirdiği gibi seçimin bıçak sırtında olduğu yorumu yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da tepki gösterdiği kapağa bir tepki de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gösterdi. 

"HALKIMIZ GEREK CEVABI 14 MAYIS​'TA VERECEK"

Sosyal medya hesabından skandal kapağa ilişkin paylaşım yapan Çavuşoğlu, "İstedikleri kadar hariçten gazel okumaya devam etsinler. Türk milletinin demokratik iradesini kimse gasp edemez. Halkımız gereken cevabı 14 Mayıs günü verecektir" dedi.

KALIN: YİNE HEYECAN YAPMIŞLAR

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da “Yine heyecan yapmışlar ve eklemişler: ‘Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek.' Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek” ifadeleriyle The Economist dergisine tepki göstermişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...