Tgrt Haber

Cem Uzan'dan 6'lı masaya sert eleştiri: Bunu söyleyen aptaldır 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Mart 2023 18:41 - Güncelleme : 10 Mart 2023 18:47
Cem Uzan'dan 6'lı masaya sert eleştiri: Bunu söyleyen aptaldır 

Dağılmanın eşiğine geldikten sonra aday krizinden Kemal Kılıçdaroğlu ismi ile çıkan 6'lı masaya gelen eleştiriler bitmek bilmiyor. Son olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin 'cumhurbaşkanı yardımcısı' olacağı formülle ortak bir fikre varan masaya Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan'dan sert tepki geldi. Uzan 7 kişilik cumhurbaşkanı yardımcısı atama fikrinin yanlış olduğumu belirterek "Bu ülkeyi parçalamak mı istiyorsunuz? 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olan rejim dünyada yok" dedi. 

Cumhurbaşkanı​ Recep Tayyip Erdoğan​, bugün 2023 seçimleri için tarihi kesinleştirdi. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimde, ilk turda yüzde 50+1'e bir aday ulaşamazsa ikinci tur 28 Mayıs'ta yapılacak. 6'lı masada aday belirleme süreci aylardır devam ederken, gelinen son noktada krizler baş gösterdi. Gün sonunda aday isimde uzlaşan partiler, Kemal Kılıçdaroğlu​ isminde karar kıldı.  

ADAY KRİZİ, 'CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI' FORMÜLÜ İLE SON BULDU 

Masadaki diğer partilerin Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmesinin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener​'in 'dayatma' diyerek masadan ayrılması büyük krize yol açtı. 72 saatliğine masadan ayrılan Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın arabuluculuğunun ardından masaya döndü.

"7 CUMHURBAŞKANI YARDIMCISIYLA ÜLKE YÖNETİLMEZ"

Bulunan bu formül kimi siyasetçiler tarafından eleştirildi. Bu isimlerden biri de yurt dışında yaşayan ve Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan oldu. Gazeteci Şaban Sevinç'in sorularını cevaplayan Uzan, 6'lı masaya verdi veriştirdi. 

"7 cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi bir rejim yok dünyada" diyen Uzan, "Yapmayın gözünüzü seveyim. İntihar mı etmek istiyorsunuz siz? Bu ülkeyi parçalamak mı istiyorsunuz? 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olan rejim dünyada yok. Türkiye bu tiyatroyu yaşadı. Bunu Meral Akşener yaşattı Türkiye'ye, Kılıçdaroğlu yaşattı. Kusura bakmasınlar, 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısıyla bir ülke yönetilmez. Bunu söyleyen aptaldır" ifadelerini kullandı. 

"BÖYLE HOKKABAZLIK YOK"

Cem Uzan, daha önce katıldığı bir yayında ise, "7 tane cumhurbaşkanı yok. Ne yapacaksınız? 60 tane bakan mı yapacaksınız? İsterseniz 2 bin, 3 bin tane de milletvekili yapın. Böyle bir hokkabazlık yok" demişti. 

 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...