Tgrt Haber

Cemal Canpolat'ın İmamoğlu suçlamasına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 15:20 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 15:32
Cemal Canpolat'ın İmamoğlu suçlamasına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki! 

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı seçiminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı suçlamalarda bulunan il başkanı adayı Cemal Canpolat hakkında Kılıçdaroğlu'ndan ilk hamle geldi. CHP liderinin durumdan çok da hoşnut olmadığı öne sürülürken en büyük tepki ise CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi. İşte ayrıntılar... 

CHP İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan Cemal Canpolat’ın yaptığı konuşmayla ilgili eleştiriler sürerken, Kemal Kılıçdaroğlu​'ndan durumla ilgili ilk açıklama geldi. 

Canpolat, konuşması esnasında bazı delegelerin ve delege yakınlarının kongrede Özgür Çelik’ten yana tutum sergilemeleri için Ekrem İmamoğlu​ tarafından İBB’ye işe alındığını iddia etmişti. 

"KILIÇDAROĞLU HOŞNUT DEĞİL"

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın aktardığına göre, Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan konuşması ile ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumdan hoşnut olmadığı öne sürüldü. 

Küçükkaya, "Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerle yaptığım temaslarda öğrendim. MYK'da bunu tartışmışlar, bazı MYK üyeleri bundan rahatsız olmuş Kılıçdaroğlu da "Ben de hoşnut değilim" demiş" bilgisini aktardı. 

BAŞARIR'DAN SERT TEPKİ: HADDİNİ BİLDİRECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Canpolat'ın sözleri ile ilgili, "Onun için gereken yapılacak, o hadsize haddini bildireceğiz. Mersin, Adana, İstanbul, Ankara listelerle işe adam alınmıyor. Kim hak ediyorsa, kimin ihtiyacı varsa Ankara'nın, İstanbul'un, Mersin'in çocukları geliyor, CV'lerine bakılıyor" dedi. 

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ? 

Canpolat'ın konuşmasının ardından salondan ayrılan Ekrem İmamoğlu ise, "Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular. O yalanlarında boğulsunlar ama biz tertemiz yürüyeceğiz"diyerek tepki göstermişti.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...