Tgrt Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den zafer konuşmasında 'yerel seçim' vurgusu: Seferberlik ilan ediyorum

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
05 Kasım 2023 05:24 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 05:29

CHP'de 38. Olağan Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu'nu devirerek yeni genel başkan seçilen Özgür Özel, zafer konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 5 ay sonra yapılacak yerel seçimlere odaklanacaklarını belirten Özgür Özel, "Yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyeceğiz" dedi.

CHP​ Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Spor Salonu​'nda yapılan 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçildiğinin açıklanmasının ardından kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. Hayatının en büyük gururunu ve onurunu yaşadığını belirten Özel, CHP'nin ve Türkiye​'nin 100'üncü yılında verilen bu onurlu görevi yerine getiren partililere şükranlarını sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na da teşekkür eden Özgür Özel, "Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum" dedi.

Ailesine ve öğretmenlerine de teşekkür eden Özel, salondan CHP'nin 130 milletvekiliyle, 81 il başkanıyla el ele omuz omuza çıktığını söyledi. Özel, delegelerin tamamını kendisine oy vermiş olarak kabul ettiğini ifade ederek, tüm delegelere şükranlarını sundu.

"ELİMİZDEKİ BELEDİYELERE YENİLERİNİ EKLEYECEĞİZ"

Bu zor süreçte hiçbir kırgınlık çıkarmayacağına söz veren Özel, şunları kaydetti:

"Grubumuz, pazartesi sabahından itibaren Plan Bütçe Komisyonundaki mücadelesine büyük bir enerjiyle ve tek yumruk devam edecek. Bizler de hep birlikte 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1,5 milyon üyemize diyorum ki biz, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzle yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız. Omuz omuza çalışacağız, elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyorum."

Özel, örgüte verdiği bütün sözleri tutacağını belirterek, Parti Meclisi sürecini görüşmek üzere 81 il başkanını davet etti. Ön seçime, demokratik tüzüğe yönelik verdikleri sözleri tutacaklarını dile getiren Özel, ilk önce Hatay'ı, sonra da Osmaniye'yi ziyaret edeceğini söyleyip şöyle konuştu:

"CHP'DE BAŞKANIN DEMOKRATİK YOLLA DEĞİŞECEĞİNİ GÖSTERDİK"

İki sözü tutacağım. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım. Yarın sabah 9.30'da 81 il başkanıyla parti meclisini görüşmek üzere toplantı koydum, kendilerini davet ediyorum. Ön seçime yönelik bundan sonra bu partiye yakışır her türlü iyileştirmeyi, verdiğimiz sözleri zaman kaybetmeden yerine getireceğiz.

Hatay'da siyaset konuşmadım. Mazbatamı alacağım, ilk olarak Hatay'ı ziyaret edeceğim dedim. Hatay'ı ve deprem bölgesini sürekli gündemde tutacağım. Devamında ikinci memleketim Osmaniye'yi ziyaret edeceğim. 

Bugün burada zafer bir adayın değil, bu zaferin galibi tüm CHP'lilerdir. Tüm Türkiye'ye ve dünyaya parti içi demokrasiyi, çoklu yarışı, CHP'de genel başkanın demokratik seçimlerle değişebileceğini gösterdik. Şimdi önceki genel başkanlarımızla ve bu partiye emek veren herkesle birlikte el ele, omuz omuza yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun, yolunuz açık olsun. Hepinizi çok seviyorum, saygılar sunuyorum."

KURULTAY SÜRECİ

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında Manisa Milletvekili Özgür Özel genel başkan seçildi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçiminde, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı. Saat 00.30 itibarıyla başlayan ikinci tur seçiminde oy kullanma işlemi saat 02.30'da tamamlandı.

Oy sayımının ardından Özgür Özel'in 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...