Tgrt Haber

CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel oldu: Eczacılıktan Genel Başkanlığa uzanan yol

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2023 02:03 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 03:18
CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel oldu: Eczacılıktan Genel Başkanlığa uzanan yol

CHP'de değişim tartışmaları nihayete erdirildi. 13 buçuk yıldır parti liderliğini yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu geriden bırakan Özgür Özel, CHP'nin Genel Başkanı oldu. Özgür Özel, CHP Genel Başkanı seçildikten sonra hakkında en çok araştırma yapılan kişilerin başında geliyor. İşte Özgür Özel'in siyasi geçmişi…

Cumhuriyet Halk Partisi​'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı sona erdi. 1366 delege değişim tartışmalarına son noktayı koymak sandık başına gitti.

Kıran kırana geçen ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu​ ve Özgür Özel salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İlk turda değişimcilerin adayı Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı.

İkinci turda 812 oy alan Özgür Özel, 536 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak CHP​'nin 8. Genel Başkanı oldu.

13 YILLIK DÖNEME SON VERDİ

Özel, 13 buçuk yıldır parti liderliğini yapan Kılıçdaroğlu dönemine son vermiş oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1974 yılında Manisa’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde orta ve lise öğretimini, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

1999 yılında serbest eczacılığa başlayan Özel, Manisa Eczacı Odası’nda, 2001-2007 yılları arasında bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde Manisa Cumhuriyet Mitingi’nin düzenleyiciliği ve sözcülüğünü yaptı. Eczacı Özgür Özel, Oda Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği sosyal ve çevre projeleri ile çeşitli ödüller aldı.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlere üyeliği ve Türkiye delegeliği bulunan Özel, 163 tane kongre ve konferansta yazılı ve sözlü bildiri, sunum ve panel yöneticiliği yapmıştır.

SİYASİ HAYATI

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan adayı olan Özgür Özel, 33. Olağan Kurultay’da ve 15. Olağanüstü Kurultay’da Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İli Delegesi olarak görev yaptı.

2007 yılı ve 2009 yılı Aralık aylarında yapılan seçimlerde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetine seçildi. Türk Eczacıları Birliği’nde bir dönem Saymanlık, iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. 10.03.2011 tarihinde Milletvekili Adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili olarak seçildi.

24., 25., 26., 27.,28. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu, SOMA Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, CHP Ceza Evlerini İzleme Ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin Ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda görev aldı.

18.CHP Olağanüstü Kurultayı’nda parti meclisi üyesi seçildi. Grup Başkanvekilliği görevini üstlenene kadar bu görevini sürdürdü. 25. 26. ve 27.dönemde CHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı.

28.dönemde Grup Başkanlığı yaparken genel başkanlığa adaylığını duyurması sonrası görevinden fiilen istifa etti.

SOMA İÇİN YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA ÖNE ÇIKTI

Özel, diğer CHP Manisa milletvekilleriyle birlikte Soma'daki maden ocaklarının incelenmesi için bir meclis komisyonu kurulmasını teklif etti. Bu önergenin gündeme alınmasıyla ilgili yaptığı 29 Nisan 2014 tarihli konuşmada ocaklardaki denetim ve güvenlik eksikliklerinden bahsetmiş, konuşma 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası sonrası ülke gündeminde uzun süre kaldı.

Anne ve babası emekli öğretmen olan Özgür Özel, eczacı Didem Özel ile evlidir ve İpek adında bir kızları vardır.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...