Tgrt Haber

CHP istedi, İYİ Parti reddetti! Can Atalay oturumuna veto geldi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
23 Ağustos 2024 18:20 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 18:37
CHP istedi, İYİ Parti reddetti! Can Atalay oturumuna veto geldi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Can Atalay için TBMM'yi 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağırdıkları açıklarken eski ortakları İYİ Parti'den öneriye ret kararı geldi. İYİ Parti'den yapılan açıklamada normal yasama döneminin beklenmesi gerektiği iletildi.

Geçtiğimiz cuma günü Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay​ için Meclis​ toplanırken kavgalar ve istenmeyen görüntüler yaşanmıştı. CHP​ tekrardan TBMM'yi 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu kez eski ortağı İYİ Parti​'den bu talebe veto geldi. 

"HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLERE İMZA ATILDI"

Gazeteci Eray Görgülü'ye konuşan İYİ Parti​ Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP​'nin çağrısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir defa toplandık. Hiç de hoş olmayan görüntüler yaşandı. Parlamentonun bu tür görüntülerle anılması beni mahcup ediyor, üzüyor. Can Atalay​ için normal yasama dönemi beklenmeli. Oylama da yapıldı zaten" dedi. 

CHP istedi, İYİ Parti reddetti! Can Atalay oturumuna veto geldi - 1. Resim

"GERGİN FOTOĞRAFIN İÇİNDE OLMAK İSTEMİYORUM"

Kürşad Zorlu karar alınması durumunda İYİ Parti​'nin katılım sağlayacağını belirterek, "Parlamenter demokrasi çağrıları yaparken böyle bir fotoğraf verilmesi milletimizin kafasını da karıştırıyor. Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz diye soruyor milletimiz haklı olarak. Ben tekraren bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir fotoğrafın içinde yer almak istemiyorum" diye konuştu.

CHP istedi, İYİ Parti reddetti! Can Atalay oturumuna veto geldi - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...