Tgrt Haber

Kurultaya 'Özel' formül! CHP kulislerinden tarih sızdı: İmamoğlu adaylığını açıklayacak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2023 10:49 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 10:54
Kurultaya 'Özel' formül! CHP kulislerinden tarih sızdı: İmamoğlu adaylığını açıklayacak

CHP'de giderek sertleşen değişim tartışmalarında başı çeken isimlerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın zamanda İBB Başkanlığına adaylığını açıklayacağı öne sürüldü. Kurultayda ise İmamoğlu'nun desteğiyle Özgür Özel'in genel başkanlığa aday gösterileceği iddia edildi.

Seçim yenilgisinin ardından liderlik krizi yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kılıçdaroğlu​ muhalifleri değişim için kolları sıvadı. Partinin en tepesinden yönetim kadrosuna kadar köklü değişiklik planlayan parti içindeki muhalifler, kurultaya özel formül hazırlığında.

Genel başkanlık için net açıklamalar yapmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu​'nun "Bundan sonraki hem İstanbul seçimlerini hem de ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz" şeklindeki sözleri İmamoğlu'nun rotasını yeniden İBB'ye çevirdiği şeklinde yorumlandı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; kulislerde İmamoğlu'nun mevcut görevine devam edeceği, hatta 10-15 gün içerisinde İBB Başkanlığı adaylığını açıklayacağı konuşuluyor.

KURULTAYA 'ÖZEL' FORMÜL

Bu durumda “değişimcilerin” “İmamoğlu’nun desteğiyle Grup Başkanı Özgür Özel'i kurultayda aday gösterecekleri” öne sürülüyor. Ancak, İmamoğlu’nun önderlik ettiği ve sızdırılan “zoom” toplantısına katılan Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Selin Sayek Böke gibi isimlerin bu listede bulunmayacağı ileri sürülüyor. Bu isimlerin tabandan ve seçmenden “zaten yıllardan beri partideler, değişim bu isimlerle mi olacak?” tepkisini gördüğü için yer almayacağı belirtiliyor.

DELEGE DAĞILIMI KRİTİK

İstanbul’un kurultaya 196 delege verdiği anımsatılarak “Bu 36 ilin sayısına eşit. İstanbul’da CHP’nin önde olduğu ilçe örgütlerine baktığımızda İmamoğlu destekçilerinin önde olduğunu görüyoruz. Bu açıdan kurultay çetin geçebilir” değerlendirmeleri yapılıyor.

Ayrıca kurmaylar, “2018’de Muharrem İnce salondaki üyelerin desteğiyle iyi bir başarı yakalamıştı. Taban ve delegeler karşı karşıyaydı. Bu kurultayda ‘değişim’ söylemleri dikkate alınmazsa aynı atmosferle karşılaşabiliriz” görüşü dillendiriliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...